
ABD, Türkiye'ye ekonomik yaptırımlar uyguluyor. Döviz kuru fırlıyor. Bu durumun önüne geçmek için döviz bozdurma seferberliği başlatıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatandaşlara “Yastıkaltındaki döviz ve altınlarınızı Türk Lirası'na çevirin” çağrısında bulundu. İşçisinden emeklisine, memurundan esnafına toplumun her kesiminden bu çağrıya destek geldi. Ancak dolar babaları nedense bu kampanyada hiç görünmedi. Onların da paralarını, Türkiye'ye yaptırım uygulayan ABD'de gayrimenkule yatırdığı ortaya çıktı.
KRİZİ FIRSATA ÇEVİRİYOR
Bu konu, ABD'nin dünyaca ünlü ekonomi gazetesi Wall Street Journal'e (WSJ) de haber oldu. Gazete, dolardaki yükselişi fırsata çevirmek isteyen bazı Türk işadamlarının, Amerika'ya milyonlarca dolarlık yatırım yaptığını açıkladı. İşadamı Bekir Okan'ın, ABD'deki 300 milyon dolarlık gayrimenkul yatırımını buna örnek gösterdi. Gazete, Okan'ın, turizm cenneti Florida Miami'de 270 metrelik bir gökdelen yaptıracağını belirtti. Okan Tower adlı kulenin temelinin kasım ayında atılacağı ve 2022 yılında tamamlanacağı açıklandı. Gökdelende, apartman dairelerinin yanı sıra 294 odalı bir otelin de bulunacağı kaydedildi. Haberde, Bekir Okan'ın dev gökdeleni, dolar zengini Türkler için yaptığı belirtildi.
270 metrekarelik örnek dairenin İstanbul'da müşterilerin beğenisine sunulduğu vurgulandı. Gazete, Bekir Okan'ın “Türkler, Miami'ye bayılıyor ve Güney Florida'da gelecek için büyük potansiyel görüyor” dediğini aktardı.
Bekir Okan
1.9 MİLYON DOLARA DAİRE VAR
WSJ, Türk işadamının 300 milyon dolarlık proje için şu ana kadar 25 milyon dolarlık yatırım yaptığını yazdı. Gökdelende 389 apartman dairesi bulunduğunu ve bunların fiyatının 318 bin ile 1.9 milyon dolar arasında değiştiğini belirten WSJ, projeden şu ana kadar 45 Türk'ün daire aldığını vurguladı. Haberde, projeye yatırım yapan Türkler'e ilişkin sayı dışında başka bilgi verilmedi. Şimdi herkes, Türkiye'de dolar bozdurma seferberliği varken, dolarlarını ABD'de gayrimenkule yatıran zenginlerin kim olduğunu merak ediyor.
https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/miamidelukskonutalanturklerkim2594986/
Zamlardan sonra Enerji Bakanlığı'ndan vatandaşlara mesaj! "Aklınla Verimli Yaşa"54 izlenme
ŞOK OLAY! AKP’liler Erdoğan’ı şikâyet etti!2657 izlenme
Erdoğan’ın ve Merkel’in akıllara durgunluk veren araç konvoyu! Fark burada: 104’e 2!95 izlenme
Lüks gezinin bu seferki bahanesi deneyimmiş13 izlenme
Depremzede, HaberTürk canlı yayınında isyan etti: 'Neden çalışma olmayan yeri çekmiyorsunuz!'38 izlenme
Erdoğan’dan sakladılar! AKP kadroları yurt genelinde Gelecek ve DEVA partilerine geçiyor124 izlenme
Papua Yeni Gine'de kabile çatışmasında 53 kişi hayatını kaybetti32 izlenme
Türkiye'de kaç göçmen var? Erdoğan açıkladı27 izlenme
İmam Hatiplere çocuk gelişimi bölümü
Rusya-Ukrayna savaşı… Kritik 24 saat başladı: 5 kilometrelik Rus konvoyu Kiev’e ilerliyor
İmamoğlu’ndan Erdoğan'a ‘Akraba ataması’ yanıtı: “Acaba devlet kademeleri çevresinde işe girmemiş ya da dibinde durmayan dostu, akrabası var mı bilmiyorum. Önce kendilerine bir baksınlar”
Sedat Peker’in asla affetmeyeceği üç kişi! Listenin ilk sırasında şaşırtan isim... "Cennet vaat etseler bile..."