Birleşik Kamuİş Konfederasyonu, ArGe birimi KAMUAR’ın dört kişilik bir ailenin açlıkyoksulluk sınırı araştırmasının Mayıs 2025 sonuçları açıklandı.
274 TL ARTTI
Açlık sınırı mayısta 26 bin 452 liraya kadar yükselirken, yoksulluk sınırı da gıdanın yanı sıra, barınma, ulaştırma, ev eşyası, sağlık, eğitim gibi ihtiyaç gruplarında yaşanan yüksek fiyat artışlarının etkisiyle 81 bin 602 liraya ulaştı.
Açlık sınırının önceki aya göre 274 lira arttığı mayısta gıda dışındaki ihtiyaçlar için yapılması gereken harcama ise 1.916 liralık artışla 55 bin 150 liraya çıktı. Her ikisinin toplamından oluşan yoksulluk sınırı ise önceki aya göre 2 bin 189 lira arttı. Son 12 ayda ise açlık sınırı 6 bin 526 lira ve yoksulluk sınırı 22 bin 249 liralık artış kaydetti.
Sözcü
"Güvenlik gerekçesiyle iptal edildi" denilmişti: Katil Semih Çelik'in cenazesi 3 kişi ile defnedildi!67 izlenme
Son Dakika: Türkiye ile Ukrayna arasında savaşın tahrip ettiği altyapının yeniden inşası için anlaşma imzalandı44 izlenme
Narin Güran cinayetinde flaş gelişme51 izlenme
Bir televizyon kanalı sessiz sedasız Türkiye'den çekildi31 izlenme
Futbolcu Kubilay Kaan Kundakçı cinayetinde 1 milyon TL'lik gerçek sinir krizi geçirtti28 izlenme
Enflasyonu Aralık'ta düşürüp Ocak'ta yükselten TÜİK'e vatandaştan tepki: "Çıldırmaya az kaldı!"29 izlenme
Sedat Peker adına bazı şehirlerde muhtaç ailelere kurban bağışı yapıldı49 izlenme
AKP yurttaşı karanlıkta bıraktı48 izlenme