Yaklaşık 4 milyon memur ve 2.5 milyon memur emeklisini kapsayan toplu sözleşme görüşmelerinde 1 Ağustos’ta başlayan takvim doğrultusunda 11 hizmet koluna ait tekliflerle memurların genel taleplerine ilişkin ön müzakereler gerçekleştirildi.
Milliyet Gazetesi'nden Mithat Yurdakul'un haberine göre, dün itibarıyla başlayan müzakere aşamasında ise genel talepler ile komisyon raporları detaylı olarak masaya yatırılacak. Hafta sonuna kadar sürecek müzakerelerin ardından hükümetin zam teklifinin de şekillenmesi öngörülüyor.
Bu kapsamda hükümetin zam teklifi ile 3’er aylık periyotlarla maaş artışı talebine yaklaşımının, 14 Ağustos Pazartesi günü netleşmesi bekleniyor.
Müzakere sürecinde MemurSen, piyasadaki reel fiyat artışlarına dikkat çekerek, resmi enflasyon hedeflemesi yerine piyasaya göre bir zam teklifi yapılması beklentisini dile getirecek.
En düşük memur maaşının, bekar çalışanların da kayıp yaşamayacağı şekilde düzenlenmesi gerektiğini savunacak olan MemurSen, maaşlarda 22 bin lira yerine 30 bin liralık bir taban ücret talebinde bulunacak.
Ay sonuna kadar devam etmesi beklenen toplu sözleşme sürecinde, hakem heyetinin son sözü söyleme ihtimali öne çıkıyor.
Toplu sözleşmelerde yetkili konfederasyon olarak kamu çalışanlarını temsil eden MemurSen, 3’er aylık periyotlarla zam istiyor. MemurSen, 2024 yılı için birinci üç ayda yüzde 35, ikinci üç ayda yüzde 10, üçüncü üç ayda yüzde 15, dördüncü üç ayda yüzde 10 olmak üzere toplam yüzde 70; 2025 yılı için ise altışar aylık dönemler itibarıyla yüzde 25 ve yüzde 15 olmak üzere toplam yüzde 40 zam istiyor. MemurSen, memurlar için aylık 7 bin 650 TL kira yardımı, gelir vergisinin yüzde 15’e sabitlenmesi, 8 bin 77 TL seyyanen zammın emekli memurlara da yansıtılması taleplerinde de bulunuyor.
halktv.com.tr
Soyulan Yunus Emre Enstitüsü tanıtım için milyonlar döküyor: Arjantin menüsü vişneli sarma ve reyhan şerbeti14 izlenme
AKP'den CHP'ye geçen belediyede 'zimmetine geçirdiği parayı' belediyeye iade etti30 izlenme
Süleymancılara operasyon iddiası! 'Aralarında üst düzey bürokratın da yer aldığı 4 gözaltı'31 izlenme
Gazeteci Güngör Arslan cinayetinde asıl 'fail' gizleniyor mu?64 izlenme
Babasının öldüresiye dövdüğü Cihan bebekten sevindiren haber75 izlenme
Fındıklı Belediye Başkanı: Kendimi yakarım, Atatürk tabelasını indirmem182 izlenme
Mahfi Eğilmez tek cümle ile ekonomi dersi verdi33 izlenme
Üniversite rektörü yurt yerine saray yaptırdı!39 izlenme
Japonya'da 11 yıl önce yaşanan 9,1 şiddetindeki Tohoku depremine ait görüntüler yeniden gündem oldu
AKP ilçe Başkanlığı Erdoğan'ın mitingi için cemaat toplamasını istedi, cami imamı AKP'nin isteğini 'ben taraf değilim' diyerek reddetti!
AKP’nin yoksulluk yüzyılı! Halkın gerçek gündemini pazardan haykırdı: "Emekli ekmeğe muhtaç hale geldiyse vay halimize"
Taksim'de 'Dolar 10 TL Sarayda hayat 10 numara! Geçinemiyoruz!' eylemi yapan Halk Evleri'nden 6 kişi ve destek veren 1 vatandaş gözaltına alındı!