NTV'de katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, en düşük emekli maaşı için çalışma yapıldığını söyledi.
Bakan Şimşek, emekliye zam düzenlemesi için şu ifadeleri kullandı:
"Memurlarla müzakereler yapıldı, işçilerimizle de yılın başında bağlanmıştı. Emeklilerimizi enflasyona ezdirmeme diye bir ilkemiz var. En düşük emekli maaşı alanların durumunun iyileştirilmesine yönelik, Cumhurbaşkanımızın talimatı oldu o çalışmaları yapıyoruz. O konuda çok netiz.
Çalışanımızın yanındayız, çalışanlarımız çok değerli. Emeklilerimiz çok değerli. Ama ülkenin imkanları çerçevesinde hareket etmemiz lazım. Zor bir dönemden geçiyoruz. Yüzyılın felaketi yaşanmış. Felaketin yaralarını sarmayı önceliklendirmeyi, eminim 86 milyonun tamamı istiyor.
Çalışanlarımızı, emeklilerimizi enflasyona ezdirmeyeceğiz. Ama önümüzdeki dönemde çalışanlarımızın, alın gücünü artırmanın tek yolu enflasyonu kalıcı bir şekilde düşürmektir. Olmazsa olmaz ön koşul fiyat istikrarıdır.
Çalışanlarımızın alım gücünü nasıl koruruz? Enflasyonu düşürerek koruruz. Enflasyon yüksekkten oynaklığı artıyor, tahmini zorlaşıyor. Firmaların planlaması da zorlaşıyor. Enflasyonla mücadele topyekün destek verilmesi gereken bir programdır.
Önümüzdeki dönemde sabırla bu programı uygulamamız lazım. Bunun için bir takım maliyetler olacak. Kolay olamayacak."
halktv.com.tr
Kılıçdaroğlu broşürü dağıttığı için trollerin hedefindeydi, neden Kılıçdaroğlu'nu desteklediğini açıkladı46 izlenme
Kartalkaya yangın davası: Savcılıktan 4 kişiye daha tutuklama talebi9 izlenme
Ağam bizimle eğlenir! İngiltere'ye gitti ülkeyi unuttu: Kişi başı gelirle övündü11 izlenme
Skandal bu görüntülerle ortaya çıktı: Hastayı kapıda bekleten özel hastane aylarca 112 personelini içeri almamış!35 izlenme
İPhone 8'in fiyatı 5.000 dolar olsaydı alır mıydınız ? İbretlik cevaplar !716 izlenme
Soylu ‘İBB’de 550 terörist çalışıyor’ demişti: O sözleri için yaptığı savunma ise pes dedirtti!20 izlenme
Yolsuzlukla mücadelede Tanzanya'dan gerideyiz!32 izlenme
Atatürk Havaalanı ‘otel’ oluyor!248 izlenme
Ekonomide acı tablo! Dünyada düşen gıda fiyatları Türkiye’de tavan yaptı
AKP'li müşavirin skandal paylaşımına soruşturma açıldı!
Tacizci diye Valilik memuriyetten attı MEB ilkokula müdür yaptı: Bakan Tekin 50 gün sonra açıkladı
AKP'li ilçe başkan adayından kaçak 'Aynalı Çarşı'!