1. Okulların öncelikle tüm çocuklar için sosyal mesafe korunarak, ortak kullanım alanları ve dersliklerde metrekare hesabıyla oturma düzenleri planlanarak, sınıflarda öğrenci sayısı seyreltilerek 18 milyon öğrenci için açılması planlanıyor.
2. Bilim Kurulu'nun pandeminin seyrine göre alacağı kararla, tüm çocuklar için açılma şansı kalmazsa okullar yarı zamanlı açılabilir.
3. Okullar salgının ağır seyrettiği bazı şehirlerde açılmaz iken salgın sürecini daha hafif atlatan şehirlerde, il dışı seyahat kısıtlaması ile birlikte açılabilir. Okulların açılmayacağı şehirlerde telafi eğitimleri yapılacak.
4. Eylül ve Ekim'de olası ikinci dalga salgına karşı 20202021 Eğitim/Öğretim yılında kısmi veya tamamen uzaktan eğitime geçişle ilgili teknolojik altyapı çalışmaları tamamlandı.

Bu yıl 1.2 milyon minik derse başlayacak.
20192020'de ilkokul birinci sınıfa başlayan ve pandemi nedeniyle yarım dönem okula gitmek zorunda kalan 1,1 milyon öğrenci ile yine bu yıl okula başlayacak olan çağ nüfusuna göre 1,2 milyon öğrencinin okuma yazmayı öğrenmesi veya bildiğini unutmaması için öncelikli olması planlanıyor. LGS'ye girecek 8'inci sınıflar ve YKS'ye girecek 12'nci sınıfların da öncelikli olması düşünülüyor.
Türkiye enflasyonda Avrupa birincisi oldu30 izlenme
Emeklinin sofrası günden güne küçüldü28 izlenme
İBB'nin bisikletlerini çöpe attılar! Atılanlar bizim vergilerimiz41 izlenme
Devletin kaymakamı AKP için seçim çalışmasında!277 izlenme
Thodex'in firari kurucusu Faruk Fatih Özer mafyaya rüşvet mi verdi?55 izlenme
Ankara’ya büyük müjde… ‘Parsel parsel’ yok edilmişti yenisi kuruluyor!101 izlenme
Alanın nasıl olduğu ortaya çıktı: Tarih gezisi diye AKP şenliğine götürmüşler!26 izlenme
Emeklinin isyanı: "Ne zaman döner yedim hatırlıyorsam Allah belamı versin"38 izlenme