Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 10 kenti etkileyen 7.7 ile 7.6 büyüklüklerindeki depremler Malatya'da da yıkıma neden oldu.
Şehrin en yeni yerleşim yerlerinden Yeşilyurt ilçesi Bostanbaşı mevkiinde de büyük hasara yol açan deprem sonucu birkaç yıl önce inşa edilmiş çok sayıda apartman kullanılamaz hale geldi.

Bostanbaşı 2009 yılında yemyeşildi…
Bir zamanlar kayısı bahçelerinin yer aldığı Bostanbaşı mevkii son 10 yılda yerini çok katlı binalara bıraktı. İktidar sürekli zemin + 4 kat mesajı verirken, tarım arazilerine 1112 katlı apartmanlar yapıldı.

2023 yılı itibariyle Bostanbaşı mevki bu hale geldi.
Milyonlarca lira bedelle bir iki yıl önce satın aldıkları dairelerin depremler sonucunda kullanılmaz hale gelmesine vatandaşlar isyan etti.

3 bini aşkın binanın yıkıldığı 40 binden fazla binanın da hasar aldığı Malatya’da kentin en prestijli bölgesi olarak bilinen Bostanbaşı’ndaki yeni evleri inşa eden müteaahitlere tepki gösteren daire sahipleri “Dişimizden tırnağımızdan artırıp biriktirdiğimiz paralar uçtu gitti, banka borçlarıyla da başbaşa kaldık. Mağduruz” değerlendirmesini yaptı.

Bostanbaşı mevkiinde yeni yapılan ve depremde hasar gören binadan yatağa bağımlı hasta dün itfaiyenin yardımıyla çıkarıldı.
Bostanbaşı mevkiinde inşa edilen iki bloklu Asur Konutları projesi de 6 Şubat’taki 7.6’lık ikinci depremin arından ağır hasar aldı.

Bloklardan birinin çökme anı site sakinleri tarafından kaydedildi.
İshak İnşaat tarafından hayata geçirilen Asur Konutları adlı projenin tanıtımının yapıldığı internet sitesinde “Son Deprem Yönetmeliğine Uygun Betonarme Proje, Depreme dayanıklı Radye Temel” ifadeleri yer alıyordu.
Sözcü
İBB'den jet İmamoğlu kararı! Apar topar sildiler!131 izlenme
Dünya Şehir'den konut sektörüne 4 milyar TL'lik yatırım22 izlenme
İşte israfın fotoğrafı: Yerli ve milli yangın söndürme filosu yıllardır yerde bekliyor!49 izlenme
Rekor kıran döviz, Halkbank müdürünü inandıramadı: Gerçeği yansıtmıyor!175 izlenme
Türkiye’nin bugün 3, son dört ayda 52 şehidi var28 izlenme
İşte sokağa çıkma yasağının kaldırılıp restoran ve kafelerin açılması beklenen iller84 izlenme
Kayyumun yönettiği belediyede işçi kıyımı: 7'si engelli 223 işçiyi işten çıkardı!9 izlenme
Rektörün oğul torpili mahkemelik oldu!64 izlenme
Devlet Hastanesinde Atatürk'e yer yok!
Hükümet konakları 'yurttaşın sırtına' inşa ediliyor! Dudak uçuklatan bedel
Sağlık Bakanı Koca açıkladı: 22.291 yeni vaka tespit edilirken, 76 kişi hayatını kaybetti, 4.197 kişi sağlığına kavuştu!
'Deprem vergileri ne oldu?' sorusuna AKP'nin vereceği cevaplar bu videoda !