104 emekli amiral, TBMM Başkanı Mustafa Şentop’un Montrö Boğazlar Sözleşmesi ile ilgili sözleri sonrası başlayan tartışmalara ve Deniz İkmal Komutanı Tuğamiral Mehmet Sarı'nın “takke ve cübbe” giydiği bir fotoğrafının basına yansımasına ilişkin ortak bir bildiri yayınlamıştı…
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ise 103 emekli amiralin açıklaması ile ilgili soruşturma başlatıldığını duyurmuştu.
10 EMEKLİ ASKER GÖZALTINA ALINDI
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında Ergun Mengi, Atilla Kezek, Alaettin Sevim, Ramazan Cem Gürdeniz, Nadir Hakan Eraydın, Bülent Olcay, Kadir Sağdıç, Türker Ertürk, Turgay Erdağ ve Ali Sadi Ünsal gözaltına alındı.
Yaş durumları nedeniyle emekli amirallerden Atilla Kıyat, Engin Baykal, Cemil Şükrü Bozoğlu ve Mustafa Özbey ise ifadeye çağrıldı.
Sekiz emekli amiralin İstanbul'da, ikisi ise Ankara'da gözaltına alındığı, İstanbul’daki emekli askerlerin Ankara’ya götürüldüğü öğrenildi.
Emekli amirallerin evlerinde arama başlatıldığı belirtildi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:
– Cumhuriyet Başsavcılığımızca 04.04.2021 tarih ve 2021/74463 soruşturma sayılı dosya üzerinden Ankara İl Emniyet Müdürlüğü’ne yazılan talimata istinaden, bildiriyi hazırlayan ve yayımlanma sürecinde aktif olarak faaliyet göstererek imza listesinde yer alan diğer kişiler tarafından imzalanmasını sağlayan kişilerin açık kimlik ve adres bilgilerinin tespit edilerek bildirilmesi üzerine 10 şüphelinin, üzerilerine atılı suçun niteliği ile delillerin yok edilmesinin önüne geçmek ve varsa başka şüphelilerin de ivedilikle tespit edilmesini sağlamak amacıyla gecikmesinde sakınca bulunması nedeniyle, 05.04.2021 tarihinde eş zamanlı olarak gözaltına alınmalarına / gözaltına alınmalarına yönelik talimat yazılmasına, arama / el koyma işlemi yapılmasına, 4 şüphelinin ise belirlenen adreslerindeki arama / el koyma işlemlerinin icrasından sonra yaş durumları göz önüne alınarak gözaltına alınmaksızın 3 gün içerisinde Ankara İl Emniyet Müdürlüğüne müracaat etmelerinin kendilerine tebliğine karar verilmiştir.
– Gözaltına alınmasına karar verilen şüphelilerin tamamı yakalanarak gözaltına alınmış, tüm şüphelilere ilişkin arama ve el koyma işlemleri usulünce icra edilmiştir. Soruşturmaya, elde edilen deliller ışığında çok yönlü olarak devam edilmektedir.
GÖZALTINA ALINAN VE İFADEYE ÇAĞRILAR EMEKLİ ASKERLERİN SON GÖREVLERİ
Turgay Erdağ: Sahil Güvenlik Komutanlığı Kurmay Başkanı
Ali Sadi Ünsal: Gölcük Ana Üs Komutanı
Atilla Kezek: Sahil Güvenlik Komutanı
Alaettin Sevim: Genelkurmay İstihbarat Daire Başkanı
Ergun Mengi: Hücumbot Filosu Komutanı
Kadir Sağdıç: Güney Deniz Saha Komutanı
Cem Gürdeniz: Deniz Kuvvetleri Plan Prensipler Başkanı
Atilla Kıyat: Kuzey Deniz Saha Komutanı
Engin Baykal: Aksaz Deniz Üs Komutanı
Cemil Şükrü Bozoğlu: Denizaltı Filosu Komutanı
Mustafa Özbey: Donanma Kurmay Başkanı
Nadir Hakan Eraydın: Seyir Hidrografi ve Oşinografi Dairesi Başkanı
Bülent Olcay: Sahil Güvenlik Komutanı
Türker Ertürk: Deniz Harp Okulu Komutanı
'Sedat Peker iade edilecek' iddialarının ardından BAE’den sürpriz hamle!107 izlenme
Döviz krizi kimleri ihya etti?292 izlenme
Zeytinlik katliamına yasal kılıf: CHP'den BAE iddiası24 izlenme
Deli Dumrul 5 bakanlığı yuttu35 izlenme
Erzurum Valiliği'nden alkol yasağı kararı! Açık alanlarda içilemeyecek38 izlenme
11 yaşındaki çocuğun gözü önünde vahşet: Babasını tüfek dipçiğiyle dövdüler!28 izlenme
Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Çevre Otoyolu satılıyor!65 izlenme
Emekli bayram ikramiyesi için en güçlü 5 senaryo37 izlenme
Ekonomist Özgür Demirtaş'tan hükümete üç tavsiye: 'Daha ne diyeyim, yapmayın'
AKP'den 'ya seçimleri kaybedersek' hamlesi... İBB Meclisi devre dışı bırakılıyor!
CHP’liler içeri alınmadı! Atatürk'ün mirası Botanik Bahçesi boşaltılıyor!
6'lı Masa'nın başkan adayı kim olacak? Bir isim daha gündeme düştü