CHP'li belediyelerin başlattığı, MHP ve SP'li belediyelerin de katıldığı asgari ücretin üzerinde zam furyası AKP'ye de sıçradı. AKP'li Bursa Osmangazi Belediyesi çalışanların ücretine hükümetçe ilan edilen 2 bin 825 liralık asgari ücretin üzerinde zam yapma kararı aldı.
Osmangazi Belediyesi, belediye işçilerinin en düşük maaşını 3 bin 835 TL'ye yükseltti. Bin 918 işçinin maaşını asgari ücretin üzerine çıkaran Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Biz, göreve geldiğimiz günden itibaren parayı çarçur etmedik, tasarruf ettik. Türkiye'de bu maaşları veren başka bir belediye de yok” dedi. CHP'nin asgari ücreti 3.100 liraya yükseltme kararının ardından MHP'li Kastamonu Belediyesi, Ankara Gölbaşı Belediyesi ile Saadet Partili Kahta Belediyesi de çalışanlarının ücretini, 2 bin 825 liranın üzerine çıkarmıştı.
ÖRNEK ALINDIK
Osmangazi Belediyesi, toplu sözleşme imzaladı. Belediyede çalışan personelin maaşları yüzde 25 ile 47 oranında artırıldı. En düşük maaş 3 bin 835 liraya yükseldi. Sözleşme sonrası işçiler meşale yaktı, davul zurna eşliğinde kutlama yaptı. Başkan Dündar, “Aile fertleri bile hastalıktan korktuğu için birbirinden uzak dururken, Osmangazi Belediyesi çalışanları, vatandaşlarımıza hizmet götürmek için çalışmalarını sürdürüyor. Biz, örnek alınan bir belediyeyiz” dedi.
Osmangazi Belediyesi Başkanı Mustafa Dündar, “Vatandaşa hizmetin nasıl yapılması gerektiği konusunda, çalışanlarımızı örnek alsınlar. Gönül belediyeciliği nasıl yapılırmış, Osmangazi'ye baksınlar. Biz, göreve geldiğimiz günden itibaren parayı çarçur etmedik. Tasarruf ettik. Nerede iş var, nerede bir talep var ona odaklandık. En uzak mahalledeki vatandaşımızın kapısının önündeki çukuru doldururken, şehrin merkezine 22 metrelik dev bir çukur açtık. O çukuru modern bir otopark ve meydan yaparak yine örnek olduk” ifadelerini kullandı.
https://www.sozcu.com.tr/2021/ekonomi/muhalefetakpyeornekoldu6193576/
AKP’li kadın hayat pahalılığından bakın kimi sorumlu tuttu? 'Millet çok açgözlü. 1 tane yerine 3-5 tane alıyor. O yüzden pahalılık, yoksulluk, huzursuzluk var'64 izlenme
İmamoğlu'dan Erdoğan'a ve millete mektup24 izlenme
A Haber alçak saldırganı savundu ! 'Osman Sarıgün’ün en büyük talihsizliği kameralara yakalanmış olması !'354 izlenme
İran'ın fırlattığı füzeler İsrail'in Hayfa kentinin güneyinden böyle görüntülendi169 izlenme
Yerlikaya'nın duyurduğu operasyondaki çete daha önce de çökertilmiş!31 izlenme
Muhittin Böcek’in ilk hamlesi AKP’li Enç’i çıldırttı!2163 izlenme
Abdurrahman Dilipak ilan etti: Helal disko açılıyor1825 izlenme
Kadına şiddet hız kesmiyor! Evli olduğu kadını darp etti, iki gün aç susuz bıraktı!102 izlenme
Kassam Tugayı, İsrail askerilerinin çok yakınına kadar sızdıkları bir video yayınladı
Manisa’yı kazanan CHP’li Ferdi Zeyrek seçim öncesi bir dokunup bin ah işitmiş: "AK Partiliyim ama bizi bu adamdan kurtar. Kan kustuk, yeter artık. Sola hiç oy atmadım sana atacağım"
Anketler sıkıştırdıkça Erdoğan müjdeleri artırıyor! AKP'nin müjdelerini duyanlar soruyor "Niye seçimi beklediniz?"
Kızılay'a atanan İlhami Yıldırım'ı tanıyalım: Ya bu ülkede eşşek gibi sessizce yaşayacaksınız ya da defolup gideceksiniz!