Halk TV'den Can Coşkun'un haberine göre; Muharrem İnce'nin şikayeti üzerine Ankara 4. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt aleyhine 50 bin TL manevi tazminat ve eyleminin kınanması talepli dava açıldı.
İnce'nin avukatı Mustafa Kemal Çiçek, müvekkilinin Enginyurt'u muhatap almadığını, buna rağmen MHP'li milletvekilinin hakaret etmeyi gelenek haline getirdiğini belirterek, benzer içerikte birçok hakaret davasının da sürdüğünü kaydetti.
Muharrem İnce'nin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı nezdinde TCK.125.madde kapsamında şikayette bulunduğu da öğrenildi.
NE OLMUŞTU?
MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, Ordu Akkuş Dernekler Federasyonu’nun 16 Mart 2019 Cumartesi günü Ankara Bağlum’da düzenlediği buluşmada konuşmuş ve Muharrem İnce'ye hakaretlerde bulunmuştu.

ÖZHASEKİ DAVETİNDE İNCE'YE HAKARET
AKPMHP Cumhur İttifakı'nın Ankara adayı Mehmet Özhaseki'ye eşlik etmek için o davette bulunan Enginyurt, “Biz beka diyoruz, tavukçu Muharrem diye bir salak var. ‘Zeka sorunu’ diyor. Senin nerende zeka var? Sende zeka yok ki oğlum zaten” sözleriyle Muharrem İnce'ye hakaretler savurmuştu.
TCK 125 NEDİR?
Bir kimseye onur, şeref ve saygınlığını rencide edebilecek nitelikte somut bir fiil veya olgu isnat eden veya sövmek suretiyle bir kimsenin onur, şeref ve saygınlığına saldıran kişi, üç aydan iki yıla kadar hapis veya adlî para cezası ile cezalandırılır.
https://halktv.com.tr/gundem/muharremincedenmhplivekile50bintllikdava387426h
Zonguldak’ta metrelerce yükselen dalgalar gemiyi ortadan ikiye böldü44 izlenme
Sivas Katliamı'nın hükümlüsü Ahmet Turan Kılıç öldü, Yeni Akit 'Sivas mazlumu Ahmet dede' dedi!113 izlenme
Artvin Borçkalılar Tebliğ Cemaati’ni şehirden kovdu 'Burada şeriat propagandası yaptırmayacağız !'313 izlenme
Fatih Tezcan hakim karşısında Atatürkçü oldu!134 izlenme
Gökçeklere icra kararı!193 izlenme
AKP’li belediye Atatürklü logoyu değiştirdi!1817 izlenme
'Yenidoğan' davasında intihar eden doktor hakkında kritik ihbar: Savcılık devrede30 izlenme
ABD'nin Yeni Buluşu: Ayak İzinden DNA Bilgisine Ulaşıyorlar30 izlenme
Kurucusundan Belediyeler Birliği'ne tepki: Yönetiminde tek CHP'li bırakılmadı, AKP'li Belediyeler Birliği haline getirildi
Yabancı 20 milyar dolarını alıp gitti
CHP'li vekil 100 hektarın nasıl küle döndüğünü gözleriyle gördü! Bunun adı skandal
AKP anketinde sıralama ilk kez değişti