Halk TV'den Can Coşkun'un haberine göre; Muharrem İnce'nin şikayeti üzerine Ankara 4. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt aleyhine 50 bin TL manevi tazminat ve eyleminin kınanması talepli dava açıldı.
İnce'nin avukatı Mustafa Kemal Çiçek, müvekkilinin Enginyurt'u muhatap almadığını, buna rağmen MHP'li milletvekilinin hakaret etmeyi gelenek haline getirdiğini belirterek, benzer içerikte birçok hakaret davasının da sürdüğünü kaydetti.
Muharrem İnce'nin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı nezdinde TCK.125.madde kapsamında şikayette bulunduğu da öğrenildi.
NE OLMUŞTU?
MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, Ordu Akkuş Dernekler Federasyonu’nun 16 Mart 2019 Cumartesi günü Ankara Bağlum’da düzenlediği buluşmada konuşmuş ve Muharrem İnce'ye hakaretlerde bulunmuştu.

ÖZHASEKİ DAVETİNDE İNCE'YE HAKARET
AKPMHP Cumhur İttifakı'nın Ankara adayı Mehmet Özhaseki'ye eşlik etmek için o davette bulunan Enginyurt, “Biz beka diyoruz, tavukçu Muharrem diye bir salak var. ‘Zeka sorunu’ diyor. Senin nerende zeka var? Sende zeka yok ki oğlum zaten” sözleriyle Muharrem İnce'ye hakaretler savurmuştu.
TCK 125 NEDİR?
Bir kimseye onur, şeref ve saygınlığını rencide edebilecek nitelikte somut bir fiil veya olgu isnat eden veya sövmek suretiyle bir kimsenin onur, şeref ve saygınlığına saldıran kişi, üç aydan iki yıla kadar hapis veya adlî para cezası ile cezalandırılır.
https://halktv.com.tr/gundem/muharremincedenmhplivekile50bintllikdava387426h
Yolsuzluk belgelendi, adı Medeni olan AKP’li başkan: "Sizi burada yaşatmam"12 izlenme
Türk Lirası bu kez de Irak dinarı karşısında direnemedi! Yazık; ülkeyi bu duruma kim getirdi?26 izlenme
Dilan Polat ve Engin Polat’ın şirketlerine ait 22 milyon liraya el konuldu38 izlenme
Hatay Samandağ'da toplu konut projesi adı altında TOMA'larla girilen arazide zeytin ağaçları söküldü! Direnen köylüleri perişan ettiler!15 izlenme
Genco Erkal'dan Meral Akşener'e sert tepki! 'Döneklik, vefasızlık, beklenen sürpriz…'51 izlenme
Çiftçiler isyan etti: Dolar artınca zam var, düşünce ses yok!56 izlenme
Bir zamanlar en yakınındaki hukukçudan Erdoğan'a zehir zemberek mektup! 'Hukukçu geçinen çakallar'27 izlenme
İmamoğlu'nun beraatini isteyen hakimin görev yeri değişti17 izlenme
Gözaltına alınan Tanju Özcan'dan mesaj: "Kimsenin başını öne eğdirecek bir iş yapmadım"
'Katliam'a olay diyen vali hakkında suç duyurusu!
Narin cinayetinde çarpıcı 30 dakika detayı: Amca Salim Güran oraya neden gitti?
Canlı yayında sinirler gerildi: Fuat Uğur ve Barış Yarkadaş arasında 'HTŞ' kavgası!