Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 2012, 2014 ve 2015’teki Jandarma Astsubay Temel Kursu (JATEK) ve Jandarma Astsubay Meslek Yüksekokulu (JAMYO) mülakat aşamasını usulsüz şekilde geçen 7 bin 4 Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) şüphelisini deşifre etti.
Sözcü'de yer alan habere göre, FETÖ’nün askeri sınav sorularını sızdırmasına ilişkin soruşturmayı derinleştiren Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçlarını Soruşturma Bürosu, JATEK ve JAMYO sınavlarına yoğunlaştı.
ADAY NUMARASI KODLAMA YÖNTEMİ
Uzun süren çalışma sonucu, FETÖ mensuplarının mülakatları sorunsuz şekilde geçmesi için aday numarası kodlama yönteminin geliştirildiği belirlendi.
RAKAMLAR FARKLI, TOPLAM DEĞER AYNI
Buna göre, sınavlara giren örgüt mensuplarının aday numaralarının bazı rakamları farklı olsa da toplamının aynı değeri verdiği tespit edildi.
BAŞARILI OLMASINI SAĞLADILAR
FETÖ mensubu astsubay adaylarını bu şekilde seçebilen mülakat komisyonu da bu kişilerin başarılı olmasını sağladı.
Bunun üzerine harekete geçen Başsavcılık, 2012’deki JAMYO mülakatında 1920 kişi, 2014’teki JATEK mülakatında 2 bin 972 kişi, 2015’deki JATEK ve JAMYO mülakatlarında ise 2112 kişinin usulsüz şekilde başarılı sayıldığını belirledi.
81 İLDE SUÇ DUYURUSU
Toplam 7 bin 4 şüphelinin isim, adres ve bağlı bulunduğu askeri birliğin bilgilerini liste haline getiren Başsavcılık, Ankara dışındaki kişiler hakkında adli işlem yapılması için 81 ilin başsavcılığa suç duyurusunda bulundu.
Muharrem İnce ‘Saray’ı bilim yuvası yapacağım’384 izlenme
"CHP Olağanüstü Kurultayı iptal edilsin" talebine ret25 izlenme
Karadeniz’i sel vurdu! Bakan Kanal İstanbul’u anlattı!260 izlenme
İşte Suriye krizinin 10 yıllık faturası!100 izlenme
Fahrettin Altun'un 'troll ağını' ifşa etti!108 izlenme
Tek ihaleyle üç bakanlığın bütçesini geride bıraktı!58 izlenme
Saraçhane'de tutuklanan 13 gencin tutukluluğunun devamına karar verildi!23 izlenme
BTKD Başkanı Maviş Fuchs: Türk kadınlarının ilerlemesini Atatürk’e borçluyuz!95 izlenme