Rize’de şehir içi minibüsçülerin zam talebinin görüşüldüğü Encümen Toplantısında, AKP’li Meclis üyesi Kadir Öksüz ile Rize Şehir İçi Dolmuşçular Kooperatif Başkanı İsmail Uzunsakal arasında tartışma yaşandı.
Tartışma esnasında Uzunsakal, AKP'li Meclis üyesi Öksüz’ü darbettiği iddiasıyla gözaltına alındı.
Gece, gözaltında tutulan ve bugün nöbetçi savcılığa çıkarılacak olan Uzunsakal’ın serbest bırakılması için kooperatif üyesi onlarca minibüsü şoförü ilk önce Rize Emniyet Müdürlüğü önünde toplandı. Minibüs şoförleri, daha sonra; Atatürk Caddesi üzerindeki AKP Rize İl Başkanlığı önüne yürüdü. Minibüsçüler, AKP İl yöneticileri ile görüşmek istedi. Ancak talepleri yerine getirilmedi. Şoförler, Uzunsakal’ın serbest bırakılması talebi ile yaklaşık iki saat boyunca eylem yaptı. Polis, AKP İl Başkanlığı’nın binasının etrafında güvenlik önlemi aldı.
Bir taksici yurttaş, “Biz sokak çocuğu değiliz. Esnafız, esnaf. Neredeler? Oy zamanı dökülüyorlar sokağa. Şimdi benim sorunumu çözsene. Neredesin? Bu partinin il başkanı var, yardımcısı var, yöneticisi var. İl Başkanı muhatap olmuyorsa, vali muhatap olacak. Rize’nin denetimi valide, valimiz bizim valimizdir. Sesimize kulak verecek. O da bizi takmıyorsa, buradan bizi yollasın Batum’a gidelim, nereye gidersek gidelim. Biz esnafız, vatandaşız. O zaman sabaha kadar sokakta duralım" dedi.
Öte yandan öğle saatlerinde emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Başkan Uzunsakal, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Şoför esnafı ise başkanlarının adliyeden çıkışını Adliye Sarayı’nın önünde bekledi.
Kaynak: Gerçek Gündem
Hindistan'da İslam dini ve Muhammed'e hakaret eden parti sözcüsü Bharatiya Janata Hz.Nupur Sharma partiden ihraç edildi
CHP'li vekil Bekir Başevirgen'den et ve süt fiyatları için flaş açıklama: Gerçekleşirse ayda bir kere bile et yemek hayal olacak!
Merkez Bankası enflasyonun suçlusunu buldu: Üniversite eğitim ücretleri enflasyonu artırmış!
Asgari ücret sözleşmesinde işçi ve işverenlerin pazarlığında masaya yatırılacak rakamlar belli oldu! Aralarında 4.500 TL fark var
CHP'li Yavuzyılmaz ÇAYKUR'un 2018 ve 2019 yıllarındaki zararını ifşa etti!
CHP’li Başkan ‘Makam aracımı satacağım dedi’ AKP’liler karşı çıktı!
Prof. Demirtaş, 'paralı troller, kaçacak delik arayacak' dedi, Hilal Kaplan üzerine alındı!
Bir ilde daha toplu taşımaya dev zam!
İlahiyatçı Cemil Kılıç’ın görevine son verildi! "Bizi korkutmak ve sindirmek istiyorlar"
AKP'li yazar "Bu ülkeyi Araplaştıracağız" demişti, Araplaştırma operasyonu gerçek oldu!
“Hurda, uçamaz” denilerek hedef alınmışlardı! THK’nın ateş kuşları satılıyor
Sanatçı Nilüfer'den demokrasi ve yoksulluk açıklaması "Evine yiyecek götüremeyen insanlar var"
Burundan Nefes Almanın Faydaları
FETÖ'nün orduya sızma yolu deşifre oldu: Atatürkçü gençleri barkod oyunuyla elediler