Marmara Denizi'nde Silivri açıklarında meydana gelen 6,2 büyüklüğündeki deprem megakentte büyük bir paniğe neden olurken sistem birçok açıdan sınıfta kaldı; trafik kilitlendi, iletişimde sorun yaşandı ve toplanma alanlarının azlığı da dikkat çekti.
İletişim altyapısı vatandaşın tepkisini çekerken kurum temsilcileriyle görüşen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Deprem sonrasında aramalarda 7 ila 10 kat artış oldu, GSM operatörleri, yapılan aramaların yüzde 75’ini karşıladı. Yüzde 25’i ise maalesef onları karşılayamadık" demişti.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum tv100'de açıklamalarda bulundu.
Kurum burada konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "16 milyon kişi aynı anda telefonda konuşunca ister istemez sistem kaldırmıyor. Çok şükür ki büyük bir problem yaşamadık" dedi.
Kurum, 6 bin 539 bina hasarı ihbarı aldıklarını belirterek şöyle devam etti:
"*Bu binalardan 1473'ü hasarsız ve 101'i ise az hasarlı olarak tespit edildi. En fazla ihbar Bahçelievler, Esenler, Bağcılar, Zeytinburnu, Avcılar ve Küçükçekmece olarak gidiyor.
*Hasar ihbarı dağılımına bakınca bu tablo ortaya çıkıyor. Hasarların ihbar yüzdesine bakınca yüzde 80'i Avrupa Yakası'ndan geliyor."
Bakan Kurum, açıklamasının devamında İstanbul'daki yapı stokunun durumuna ve kentsel dönüşüm projelerine de değindi.
İstanbul'a ağırlık verileceğini ve sosyal konut konusunda da kampanya başlatılacağını duyuran Kurum şunları söyledi:
"*Depremle mücadele için sağlıklı konutlar yapılmalı. 2002 yılından beri biz de bunun için TOKİ ile 1.5 milyon konut yaptık. Bunu dar gelirli vatandaşlarımız için yaptık. Bunun 125 binini de İstanbul'da yaptık.
*Yıl sonunda 81 ili kapsayan yeni bir sosyal konut kampanyası olacak. Vatandaşlarımıza bu imkanları sunacağız. 250 bin konut kampanyasında İstanbul'da da bin konut sözü de vermiştik, onun da yapımı hala sürüyor.
*Şu an İstanbul'da 44 bin konut inşası sürüyor. İstanbul'da tüm Türkiye'de olduğu gibi kiralık konutlar yapacağız ve sosyal konut projelerini yıl sonunda vatandaşımıza müjdeliyor olacağız."
Sözcü
Siverek Devlet Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi bölümünde ultrason için 4 Eylül’e randevu verilen vatandaş: “O zamana kadar zaten ölürüm”39 izlenme
Adana'da İki Otomobil Çarpıştı; 1 ölü, 4 yaralı var30 izlenme
Abdüllatif Şener "Erdoğan seçimi kaybedecek, çünkü ekonomideki sıkışıklık bütün vatandaşlara yansıyacak!"747 izlenme
Yapımcı Erol Köse'nin, 16. kattan düştüğü anların görüntüleri ortaya çıktı!67 izlenme
Bursalılara müjde, artık ücretli! Borç batağındaki AKP'li belediye gözünü halka dikti!107 izlenme
Aradaki fark 'Atatürk'ün verdiği kimlikte islam yazıyor, AKP'nin verdiği kimlikte din hanesi boş !'253 izlenme
Barış Terkoğlu tarikatların örgütlenmesini anlattı: Devlette nasıl yükseldiler, hangi bakanlıkta kimler etkili?82 izlenme
Serdar Görel Atatürk tüccarlığı yapmaya devam ediyor! Buna dur diyen yok mu?28 izlenme