Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanıp Diyarbakır 8. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sunulan iddianamede, tutuklu sanıklar amca Salim Güran, anne Yüksel Güran, ağabey Enes Güran ve komşuları Nevzat Bahtiyar hakkında "iştirak halinde çocuğa karşı kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılması talep edildi.
İddianame de amca, anne, ağabey ve itirafçının birlikte hareket ettiği ve cinayet mahallinde bir arada oldukları tespit edildi. Ayrıca köyde bulunanların olaydan haberdar olduğuna dair bilgiler de iddianamede yer aldı.
Salim Güran'ın ilk günden bu yana çelişkili ifadeler vererek olası bir olumsuz durumda tek suçlu olarak Nevzat Bahtiyar'ı sorumlu tutabilmek için bir organizasyonun içinde bulunduğu belirtilen iddianamede HTS kayıtlarının Salim ve Nevzat'ın birlikte hareket ettiği belirlendi.
"BENİM DİŞ FIRÇAMI KULLANDI"
İddianamede ağabey Enes Güran hakkında da dikkat çeken bir detay yer aldı. İddianamede nes Güran'ın tutuklu bulunduğu Diyarbakır 1 Nolu T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda yapmış olduğu görüşme kayıtlarının da incelendiği belirtilerek şu bilgiler yer aldı:
"Çok sayıda telefon görüşmesi ile kapalı görüşe ilişkin görüşme kayıtlarının Cumhuriyet Başsavcılığımızca yapılan incelemesi ve tetkikinde 17 Eylül'de Enes'in küçük kardeşi ile arasında geçen telefon görüşmesi esnasında, 'abican kimseyle konuşma kendine dikkat et' şeklinde beyanda bulunduğu, ağabeyi Baran Güran ile yaptığı görüşmede de birkaç kez Adli Tıp Raporu'nu kastederek, 'Rapor geldi mi?' şeklinde sorduğu, bir görüşmesinde de 'Narin benim diş fırçamı kullanmıştı, bir şey çıkar mı?' diye ağabeyine sorduğu hususları tespit edilmiştir."
Tele1
Sedat Peker'in ifşa ettiği AKP'li vekil Taşkesenlioğlu'ndan yeni hamle46 izlenme
AKP'li isim 'Atatürk düşmanı' babasının izinde!96 izlenme
Gülistan Doku soruşturması: Umut Altaş için kırmızı bülten süreci başladı13 izlenme
Azmettirici Servet Bozkurt 2 kişiyi öldürüp kaçtı, Selma Ateş sordu: "Mühebbet hapis yiyeceği için '1 kişiyi daha öldürsem hiçbir şey fark etmez' düşüncesiyle bizi de mi öldürecek?"31 izlenme
Salda Gölü davasında mahkemeden ara karar113 izlenme
Bu masadaki bir kişi 5 milyon dolarla ABD'ye gitti37 izlenme
Mansur Yavaş'tan TÜSİAD'a destek!20 izlenme
Yanardağ tutuklandıkları anı anlattı: "Bizi tutuklayanlar gözlerimize bakamadılar"19 izlenme
Metin Akpınar ve Müjdat Gezen'in yargılandığı davada flaş gelişme
Şanlıurfa'daki lise saldırganının mesajları ortaya çıktı! Saldırı 'geliyorum' demiş!
Yeni af yasası ile 12 yıl ceza alan 9 ayda çıkacak: 'Cinsel saldırı, çocukların cinsel istismarı, rüşvet' dahil
'Tacizi anlattığı için işine son verildi' iddiası!