Kâr amacıyla işletilen şehir hastaneleri ile özel hastanelerdeki sağlık vurgunlarına AKP milletvekili de isyan etti. AKP Giresun Milletvekili Cemal Öztürk, şehir hastanelerde yersiz tahlil ve işlemler yapıldığını söyledi. Sağlıkta canını sıkan işler olduğunu belirten Öztürk, “Hastaneye gidiyorum, efendim gelmişken bir checkup yapalım, MR çekelim, tahlil yapalım diyorlar. İstemiyorum diyorum. Parasını siz ödemeyeceksiniz Meclis ödeyecek, diyorlar. İlla hastalık icat edecekler” dedi.
HEMEN MR ÇEKİYORLAR
Öztürk, yıllardır uygulandığı halde bir türlü önlem alınamayan sağlık sistemindeki büyük vurguna yönelik isyanını Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda şehir hastaneleri tartışılırken dile getirdi. CHP, İYİ Parti ve HDP'li milletvekilleri de, şehir hastanelerini işleten şirketlerin daha fazla para kazanmak uğruna yersiz tahlil ve işlemler yaptıkları eleştirisinde bulundu.
Türkiye'nin 10'uncu şehir hastanesi olan Bursa Şehir Hastanesi 1355 yatak kapasitesi ile hasta kabulüne başladı.
AKP Milletvekili Öztürk, şehir hastaneleri ile özel hastanelerdeki sağlık vurgununu kendi yaşadıkları üzerinden şöyle anlattı: “Benim de kafamın karıştığı, özellikle sağlık yatırımlarında canımı sıkan işler oluyor. Gidiyorsunuz hastaneye, size A'dan Z'ye tahlil yazıyorlar. Yok kanser tahlili, bilmem ne tahlili. Ya, kardeşim, ne gereği var, diyorum. ‘Efendim, siz para ödemiyorsunuz' diyor. Kim ödüyor? Meclis ödüyor. Ya, Meclis de ödese kamu ödüyor, bana illa hastalık mı icat edeceksiniz diye benim de çıkış yaptığım oluyor. Gidiyorsunuz ufak bir mesele için, size diyor ki, ‘efendim, gelmişken bir checkup yapalım' şimdi moda oldu ya. Yok MR çekelim, yok şunu çekelim. İlla bir hastalık buluncaya kadar… Sistemde çok aksayan yerler var.”
CHP Balıkesir Milletvekili doktor Fikret Şahin, şehir hastaneleri modeliyle sağlık hizmetinin adeta para kazanılır ticari bir hizmet alanı haline dönüştüğünü, bu hastanelerde amacın insan sağlığından çıkıp kara odaklandığını savundu. Şahin, “Başhekimler toplantı yapıp hekimlere diyorlar ki, ‘Arkadaşlar, MR fazla isteyin, odyo fazla isteyin, tahlili fazla isteyin, gelirimiz artsın. Döner sermayemiz düşük kalmasın.' Başhekimler ciro bazında birbirleriyle yarışıyorlar, ‘ben bu ay 10 trilyon ciro yaptım, geçen aya göre 2 trilyon artırdım' diyorlar. Boşuna ameliyatlar yapılıyor. Ben şahit oldum, hekim olarak vicdanım sızlıyor” diye konuştu.
Öğrencisi ve binası olmayan okullara 13 sekreter atamışlar!57 izlenme
AKP’li belediye borcuna karşılık 8 camiyi devrediyor!110 izlenme
Galata Kulesi'nin İBB'den alınması için açılan dava mahkeme tarafından durduruldu!98 izlenme
İl Milli Eğitim Müdürü'nden skandal sözler! "Atatürkçülerin elinde olsaydı eli silahlı terörist yetiştirirlerdi"871 izlenme
Atama kararları Resmi Gazete'de: 37 ilin emniyet müdürü değişti14 izlenme
5 yılda 4,1 milyon vatandaş kara listeye girdi!31 izlenme
İBB’den 10. kez reddedilen taksi kararına tepki! "Bir avuç rantiyeyle baş edecek güçteyiz"42 izlenme
Bryan Robson, "Kariyerimin en korkunç atmosferiydi"31 izlenme
Almanların ünlü gazetesi: "Erdoğan kaybetmekle karşı karşıya"
Yanlış politikalarla Türk tarımını çökerttiler, çiftçiyi batırdılar: Yerli ve milli üretimin ruhuna El Fatiha!
İddianameyi bitiren rapor mahkemeye sunuldu! İddialar bir bir böyle çürütüldü!
Avustralyalı şirket Diyarbakır'da petrol buldu!