Diyarbakır'da kaybolmasının ardından günlerdir süren arama çalışmaları neticesinde 8 yaşındaki Narin'in cansız bedeni köye 1 kilometre mesafede bulunan dere yatağında bulundu. İlgili dere yatağı daha önce de defalarca didik didik aranmıştı. Narin'in cansız bedeninin bulunmasının ardından köye giriş ve çıkışlar yasaklandı.
Diyarbakır Valisi Zorluoğlu, Narin’in dere yatağında üzeri taşla örtülmüş olarak bulunduğunu açıkladı.
Zorluoğlu, açıklamasında, “İlk tespite göre, Narin'in öldürüldükten sonra bir çuval içine konup dere kenarına getirildiği, suyun içerisine yerleştirildiği ve üzerine taşlar konarak doğal bir görünümle kapatıldığı anlaşıldı” ifadelerini kullandı.
Narin’i arama çalışmalarının 11’inci gününde amcası ve Tavşantepe muhtarı Salim Güran gözaltına alınmış ve amca Güran, çıkarıldığı mahkemece kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma ve kasten öldürme suçlamalarıyla tutuklanmıştı.
Amca Güran’ın aracındaki bulgular, Narin’in DNA’sı ile eşleşmişti.
Narin’in kaybolmasına ilişkin soruşturmada ilk gözaltına alınan kişi 18 yaşındaki ağabeyi olmuştu.
Ağabeyin kolunda görülen ısırık izlerinden şüphelenilmiş, ve bunun üzerine gözaltına alınmıştı. Narin’e ait fotoğraflardan elde edilen çene yapısı örnekleriyle karşılaştırma için İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.
Ancak ısırık izinin kime ait olduğu konusunda bir bulgu elde edilemedi. Ağabey bunun üzerine serbest bırakıldı.
Show TV’de 'Vazgeçme' programında kayıp Narin olayını ele alan Didem Arslan Yılmaz sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.
Didem Arslan, Narin'in cansız bedeninin bulunması üzerine "Aile biliyordu, sustular. Yazıklar olsun" açıklamasında bulundu.
Adli Bilişim Uzmanı İsa Altun ise Narin'in cesedinin taşındığını iddia etti.
Adli Bilişim Uzmanı Altun "Cesedi taşınmış. Köylerdeki kayıp insanlarda, genellikle yakın çevredeki insanlar üzerine şüpheler yoğunlaşır. Bu çocuğun cansız bedeni günlerce taşınmış. Çünkü drone'lar, arama kurtarma köpekleri bulamamıştı. Eşyanın tabiatına aykırı bir durum. Ben bilimsel veriler ışığında konuşuyorum" dedi.
Altun, cinayetin birkaç kişi tarafından işlendiğini iddia ederek şöyle konuştu:
"Binlerce asker ve araştırmalara rağmen 19 gün boyunca o çevrede hiçbir emarenin bulunmaması, bugün masum çocuğun cesedinin bulunması yakın bir çevreyi işaret ediyor. Orada amca yalnız değil, burada birkaç kişinin varlığından söz etmemiz, müşterek bir cinayetten söz etmemiz olası."
Gerçek Gündem
Dolarda 44 lira savunması13 izlenme
Mansur Yavaş duyurdu: ABB'den emeklilere ve asgari ücretlilere yeni destek paketi22 izlenme
Okula gönderdiğimiz çocuklar yine seçimlere alet oldu!90 izlenme
Tasarruf havada kaldı: AKP’li belediyeden AKP’li isme 2 milyon TL’lik top ihalesi21 izlenme
MHP'li Cemal Enginyurt AKP'yi hâlâ tanıyamamış! 'Bizi yok sayıyorlar! Tarım Bakanı ne istiyorsun bizden?'115 izlenme
Tutuklu Tunç Soyer için savcılıktan tutuklama talebi18 izlenme
Balıkesir'de yıkılan binanın sahibi ve müteahhidi gözaltına alındı16 izlenme
Merkez Bankası'nın dün kaç dolar sattığı belli oldu47 izlenme