YSK Başkanı Ahmet Yener'in elektronik oylama konusundaki açıklamalarını sosyal medyadan eleştirdiği için tutuklanan Nasuh Mahruki'nin tutuklanma gerekçesinde; paylaşımlarının "kamu barışını bozmaya elverişli" olduğu ifade edildi.
İstanbul 5. Sulh Ceza Hakimliği'nin tutuklama kararında paylaşım içerikleri ve görüntülenme sayılarını da dikkate aldığı görüldü.
YSK Başkanı Ahmet Yener'in elektronik oylama konusundaki açıklamalarını sosyal medya paylaşımıyla eleştiren ve hakkında 'yanıltıcı bilgiyi alenen yayma' ve 'yargı organlarını alenen aşağılama' suçlarından soruşturma başlatılan ünlü dağcı, yazar, AKUT kurucularından Nasuh Mahruki, dün tutuklanmıştı.
Paylaşımı yaptığı 12 Kasım'da evine polislerin geldiğini duyuran Mahruki dün sabah gittiği adliyede verdiği ifadede, "... ülkemizde daha önceki yıllarda yapılan seçimlere ilişkin deneyimlerimiz ve dünyada elektronik sayım sistemi ile yapılan seçimler neticesinde oluşan seçimlere ilişkin güvensizlik ortamı hususlarını göz önünde bulundurup elektronik oylama sisteminin ülkemiz açısından adil ve dürüst bir seçim yapılması adına riskli olduğunu belirtmek amacı"nda olduğunu söylemişti.
Sözcü
İşte İstanbul’da yaşamanın maliyeti38 izlenme
Bu kadarı da pes… Teğmenlere şoke eden tazminat!27 izlenme
AKP’li belediye 3.2 milyon TL’ye bayrak ve flama aldı!107 izlenme
Scholz-Erdoğan görüşmesinin ardından Alman basını hem devlet hem de hükümet başkanlarını eleştirdi: “30 dakikalık skandal”22 izlenme
Kırşehir'deki 23 Nisan kutlamalarında skandal! Çocuklara Arapça müzikler açlıp dinletildi!45 izlenme
Cilt Lekeleri Neden Oluşur? Nasıl Tedavi Edilir?38 izlenme
Şırnak'ta çatışma: 1 şehit, 2’si ağır 3 asker yaralı66 izlenme
İstanbul'da sarıklı cübbeli icazet töreni yürüyüşü!66 izlenme
AKP'nin İstanbul adayı Kurum hakkında İngiliz medyası o detaya dikkat çekti
İsrail, İran'ın başkenti Tahran'daki yüksek güvenlikli Evin Hapishanesi'ni vurdu
Muharrem İnce’yi “Hakkımı helal etmiyorum” diyerek protesto eden kadına küfür edildi!
CHP'li Yavuzyılmaz belgeleriyle ifşa ederek savcılığı göreve çağırdı! AKP'nin İBB'deki paralel yapılanması: "Yeni Başkanlık"