YSK Başkanı Ahmet Yener'in elektronik oylama konusundaki açıklamalarını sosyal medyadan eleştirdiği için tutuklanan Nasuh Mahruki'nin tutuklanma gerekçesinde; paylaşımlarının "kamu barışını bozmaya elverişli" olduğu ifade edildi.
İstanbul 5. Sulh Ceza Hakimliği'nin tutuklama kararında paylaşım içerikleri ve görüntülenme sayılarını da dikkate aldığı görüldü.
YSK Başkanı Ahmet Yener'in elektronik oylama konusundaki açıklamalarını sosyal medya paylaşımıyla eleştiren ve hakkında 'yanıltıcı bilgiyi alenen yayma' ve 'yargı organlarını alenen aşağılama' suçlarından soruşturma başlatılan ünlü dağcı, yazar, AKUT kurucularından Nasuh Mahruki, dün tutuklanmıştı.
Paylaşımı yaptığı 12 Kasım'da evine polislerin geldiğini duyuran Mahruki dün sabah gittiği adliyede verdiği ifadede, "... ülkemizde daha önceki yıllarda yapılan seçimlere ilişkin deneyimlerimiz ve dünyada elektronik sayım sistemi ile yapılan seçimler neticesinde oluşan seçimlere ilişkin güvensizlik ortamı hususlarını göz önünde bulundurup elektronik oylama sisteminin ülkemiz açısından adil ve dürüst bir seçim yapılması adına riskli olduğunu belirtmek amacı"nda olduğunu söylemişti.
Sözcü
Türk Lirası yine kaybedenler kulübünde46 izlenme
Kasım Garipoğlu’nun yalısındaki gizli partiler ifşa oldu! ‘Cio’ detayı… Eskortlar, uyuşturucu, ünlü isimler28 izlenme
Gökçek'in dinozorunun faturasını Mansur Yavaş'a kesmeye çalışıyorlar: Bomba yanıt geldi74 izlenme
Ankara'da metro sabotajı! Belediye suç duyurusunda bulundu25 izlenme
Ameliyathane ücretlerine yüzde 382 zam geldi, doktorlar isyanda!57 izlenme
Seferihisar Belediyesi CHP'de kaldı! Oylama ilk turda sonuçlandı, başkanvekili CHP’li Fuat Gümüş oldu26 izlenme
Enflasyon altın gününü de vurdu: Misafir ağırlamak artık lüks oldu37 izlenme
Bahçeli'yi utandıracak görüntüler, tabi utanırsa ! 'AKP silah kaçakçılarının aparatı haline gelmiştir !'528 izlenme