67 bin ton kiraz üreten Niğde Darboğaz köylüleri bu yıl kirazlarını satamıyor. Darboğazlılar ürünlerini satamadıkları için dün UlukışlaPozantı arasındaki E90 karayolunu çift yönlü olarak trafiğe kapatarak eylem yaptı, satamadıkları kirazları yola döktü.
Niğde Valisi ve Ulukışla Kaymakamı'nın kendilerini dinlemesi için yanlarına gelmesini isteyen üreticiler, yola oturarak valiyi bekledi.
Üreticilerden biri "Kirazımız 1015 TL’ye satılıyor. Biz 5060 TL olsun istedik. İsteyen gelsin alsın. Emeğimin karşılığını alayım ben. Yeter benim çektiğim ya. Nedir bu rezillik" diyerek isyan etti.

Kadın üreticilerden biri ise "Kirazı 9 liraya alıyorlar” diye sitem ederken bir başkası da “Tayland’da kirazın kilosu 749" dedi. Ulukışla Kaymakamı Uğur Muzaffer Çam, köylüleri ziyaret etti; ancak üreticiler, eylemlerini sonlandırmadı.
Çakıt Vadisi Birleşik Üretim Tüketim ve İşletme Kooperatifi Başkanı Duran Köksoy, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “4 bin ton ürün dalda bekliyor. Tüccar yok ana tüccarlar bu yıl almaya gelmedi. Azerbaycan’dan üreticiler geliyordu. Onlar da gelmedi” dedi.
Kaynak: ANKA
Gerçek Gündem
CHP Antalya vekili Cavit Arı 'Yangın kontrol altına alınmadı. Helikopter yok, müdahale eden yok, uçak yok. Evler göz göre göre yanıyor!'49 izlenme
Koronavirüs ile mücadelede bir doktor daha yaşamını yitirdi...57 izlenme
Türker Ertürk: İnternetin fişini çekmek yerine TSK'yı Ortadoğu bataklığından çekmek lazım149 izlenme
CHP'nin emekli binbaşılarla ilgili teklifi AKP tarafından reddedildi!75 izlenme
15 Temmuz gazileri "İktidar paranın üzerine yattı!"77 izlenme
Theodoros Pangalos, Hayatını Kaybetti33 izlenme
MEB yönetmeliğin tersine davrandı: Yönetmeliğe değil, şeriata göre karar!86 izlenme
Erdoğan'ın serbest bıraktığı 2 Hizbullahçı'nın neler yaptığı ortaya çıktı!20 izlenme
AKP'den CHP'ye SADAT misillemesi: AKP Beylikdüzü İlçe Başkanlığı, SADAT’ı ziyaret etti!
İstanbul'da yol ortasında soyunan yabancı uyruklu kadın trafği alt üst etti
Çiftçi bu kez Bakan Yumaklı’nın yüzüne isyan etti: "Genç kalmadı, köyler boşalıyor"
Cüzdan küçük banknotlarla dolacak, halk parasını fazla sanacak!