CHP Zonguldak Milletvekili ve TBMM KİT Komisyonu üyesi Deniz Yavuzyılmaz, AnkaraNiğde otoyolu yapım sürecinde ilgili firmanın lehine ek süre verilmesi ve şirket kusuru nedeniyle gecikmeden dolayı 156 milyon 780 bin Euro'luk kamu zararı olduğunu açıkladı.
EK İŞLETME SÜRESİ
Yavuzyılmaz, 2.87 milyar liralık oluşan zarara ilişkin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na, Karayolları Genel Müdürlüğü yöneticileri hakkında ‘görevi kötüye kullanma', ‘fesat karıştırma' suçlarından şikayetçi oldu. İddiasını, 2017 yılına ilişkin Sayıştay Raporu'na dayandıran Yavuzyılmaz, AnkaraNiğde Otoyolu İşi'nin yapım süresi başlangıcının, şirkete ek işletme süresi verilecek şekilde mevzuata aykırı düzenlendiğini tespit ettiklerini belirtti. Yavuzyılmaz, şunları kaydetti: “Sayıştay raporuna göre; resmi olarak işin yapım süresinin başlayabilmesi için, uygulama sözleşmesinin yürürlüğe girmesi gerekiyor. Yürürlüğe girebilmesi için ise uygulama sözleşmesinin imzasından sonra, şirketin bazı şartları 180 gün içinde yerine getirmesi gerekiyor. Ancak uygulama sözleşmesi 360 gün sonra yürürlüğe girebiliyor. Sahada ise fiili durum farklı. Resmi olarak işin yapım süresi başlatıldığında, işin 360 günlük kısmı zaten yapılmış durumda.”
Uygulama sözleşmesinin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren yapım artı işletme süresi işletildiği için yürürlükten önce yapılan işler nedeniyle kısalan yürürlük sonrasındaki yapım işlerindeki 360 günlük sürenin, işletme süresinin sonuna eklendiğini belirten Deniz Yavuzyılmaz, böylece işletme süresinin uzadığını, otoyolun kamuya devrinin de 360 gün ötelendiğini belirtti. Yavuzyılmaz, “Görevli şirkete de bu süre kadar garanti ödemeleri peşkeş çekilmiş oluyor” dedi.
Sözcü
Bu görüntüleri A Haber'de göremezsiniz! 2020 Türkiye'sinde AKP'li belediye vatandaşa tankerle su dağıttı!97 izlenme
Kanal İstanbul davasında bilirkişi ücretleri dudak uçuklattı!44 izlenme
19 Mart eylemlerine katılan üniversite öğrencisini yurttan attılar14 izlenme
Eylem Tok ve oğlu için kırmızı bülten çıkarıldı46 izlenme
HÜDA PAR'lı isimden Gaffar Okkan için skandal sözler48 izlenme
Almanya'da koalisyon kuruldu: Türklere kötü haber21 izlenme
Milli Eğitim Bakanlığından şehir merkezlerine 'mülteci' okulu: 19 ilde 167 okul yapılacak!77 izlenme
Batman'da 7 aile birbirine girdi! Silahların konuştuğu kavgada 5'i ağır onlarca yaralı var25 izlenme