Ankara’da öğrenci protestolarının merkezi olan ODTÜ’de öğrencilerin direnişi sürüyor.
İmamoğlu’nun gözaltına alınmasının ardından başlayan eylemlerde polisin sert müdahalesine rağmen devam eden eylemler boykot ve forumlar ile devam ediyor.
ODTÜ Medya topluluğu tarafından dün yapılan duyuruda polisi ile yapılan müzakere sonucu okulun önündeki TOMA’ların kaldırılacağı ve çevik kuvvetin okul önünden ayrılarak giriş çıkışların normale döneceği belirtildi.
Ancak verilen sözlere rağmen eylemlerin toplanma yeri olan A1 kapısında 4 küçük, 1 büyük çevik otobüsü ve 4 TOMA durmaya devam ediyor. Öğrencilerin bugün Yüzüncü Yıl’a yürüyeceklerini açıklamıştı.
ODTÜ'DE YÜRÜYÜŞ BAŞLADI
20.00'de ODTÜ öğrencileri yürüyüş için 5. Yurdun önünde toplandı.
ODTÜ'lü öğrencilerin yürüyüşü 20.30'da başladı. Polis kitlenin rektörlüğe kadar yürümesine izin verdi.
21.30'da ODTÜ'de kampüs içerisinde yürüyüş gerçekleştiren öğrenciler rektörlük önünde açıklama yaptı.
"Hukuksuzluğa karşı tüm işçileri ve sendikaları genel greve çağırıyoruz" diyen öğrenciler yurttaşlara 'meydanlara davet ediyoruz' çağrısı yaptı.
Polis öğrencilerin yürüyüşüne izin vermiyor. Kapılara TOMA'lar ile tutularak kampüsten çıkışa izin verilmedi.
Milletvekillieri polisle yapılan müzakereler sonucunda öğrencilere rektörlük önüne gidebilirsiniz, polisler de gidecek açıklaması yaptı.
MİLLETVEKİLLERİNDEN TOMALARI GERİ ÇEKİN TALEBİ
22.00'de CHP Gaziantep Milletvekili Melih Meriç ve Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur polislerle görüşerek TOMA'ların alandan çekilmesini talep ettiler.
Yapılan görüşmelerin ardından polisler öğrencilerin rektörlük binasına dönmeleri koşuluyla geri çekileceklerini söylediler.
Öğrenciler de “biz buradayken neden çekmiyorlar” diyerek tepki gösterdi. Bu sırada çok sayıda gözaltı aracı okul kapısının girişine doğru gelmeye başladı.
23.50'de ODTÜ öğrencilerinin kampüs içindeki protestoları devam ederken polis TOMA ve biber gazı ile öğrencilere müdahalede bulunuyor. Polis, öğrencileri gözaltına almaya başladı.
Tele1
'İstanbul'un Kurtuluşu' etkinliğinde Özel ve İmamoğlu'nun mesajı okundu: "Meşruiyeti başka devletten almaya çalışanlar geldikleri gibi giderler"
Pandeminin yıldız firması konkordato ilan etti! 3 ay süre tanındı
CHP'li Dr. Adıgüzel'den çarpıcı iddia! "Türkiye'de Mart ayından bugüne, koronavirüsten 60 bin kişi öldü"
Prof. Ümit Özdağ 'Erdoğan'ın iktidarki son günleri'
İşte yeni müfredatın detayları: Matematikte neler değişecek?
Narin soruşturmasında yeni gelişme: Uydu görüntüleri incelenecek
Yüzlerce kişiye mezar olmuştu, Rönesans Rezidans'ın arkaya devrilme nedeni belli oldu
Has dostumuz Katar Rumlarla kucaklaştı
Eskişehir'de AKP'li adaydan valilik projesiyle seçim propagandası!
Depremin vurduğu 10 ildeki imar affı bilançosu ortaya çıktı
Çöp toplayarak geçimini sağlayan vatandaşın sözleri gündem oldu: "Kıyafetleri çöpten giyiyoruz, Yenecek bir şey çıkarsa evdekilerle paylaşıyoruz. Taştan ekmeğimizi çıkarıyoruz"
AKP'li çiftçi isyan edip AKP'nin kapısına dayandı! TMO almadığı için elinde kalan buğdayını AKP Doğanhisar İl Başkanlığı binasının önüne döktü
Ölüye de saygıları yok: Sosyal medyada içerik üretme uğruna mezar taşları üstünde iskambil oynadılar!
Millet Cengiz'e çalışıyor! 'Cengiz İnşaat'ın sahibi olduğu Eti Bakır'a teşvik verilmemiş, yağdırılmış'