Manisa’nın Turgutlu ilçesindeki İnci Üzmez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde görev yapan felsefe öğretmeni Ramazan A.'nın ders sırasında Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e yönelik “pedofili, sarhoş, karı kız düşkünü” ifadelerini kullanmasından rahatsız olan 11 öğrenci, öğretmeni okul idaresine şikayet etti. Hakkında başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan Ramazan A., tutuklanarak cezaevine gönderildi.
İnci Üzmez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde görev yapan felsefe öğretmeni Ramazan A., 10. sınıf öğrencilerine ders anlatırken sınırları aştı ve Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e yönelik ağır hakaretlerde bulundu.
İddialara göre öğretmen, Atatürk hakkında "pedofili" ve "sarhoş" gibi kabul edilemez, çirkin ifadeler kullandı. Sadece sözlü tacizle yetinmeyen öğretmenin, öğrencilerin cep telefonlarına Atatürk’ü karalayan içerikler gönderdiği ve yazılı kanıtların öğrenciler tarafından okul idaresine sunulduğu öğrenildi.
Öğretmenin bu tavırları karşısında sessiz kalmayan 11 öğrenci, büyük bir duyarlılık örneği sergileyerek okul yönetimine resmi şikayette bulundu. Henüz lise sıralarındaki bu gençlerin sergilediği cesur duruş, eğitim sendikaları tarafından takdirle karşılandı. Eğitimİş Manisa Şube Başkanı Lale Kale, öğrencilerin bu hassasiyetinin çok değerli olduğunu belirterek, hiçbir baskıya maruz kalmamaları gerektiğini vurguladı.
Ortaya çıkan bilgiler, söz konusu öğretmenin sicilinin pek de parlak olmadığını gösteriyor. Daha önce de öğrencilere şiddet uyguladığı ve küfürlü konuştuğu iddia edilen Ramazan A. hakkında "ciddi bir tutum sorunu" olduğu belirtiliyor.
İnci Üzmez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde görevli felsefe öğretmeni R.A., hakkında başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alındı.
Sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edilen R.A, çıkarıldığı sulh ceza hakimliğince 5816 sayılı Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar Hakkında Kanun kapsamında tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Sözcü
KPSS skandalında yeni gelişme: ÖSYM iddialar asılsız demişti, yayınevi soruların aynı olduğunu kabul etti!229 izlenme
Halk vergi altında ezilirken, Çinli firmaya özel kanunla büyük ayrıcalık!32 izlenme
Hasan Mutlu'dan cezaevinden Bayrampaşalılara mektup: "Yılmayacağız"31 izlenme
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı: "TUSAŞ'taki terör saldırısı 'tarihi fırsat penceresi'ni kapattıramaz"38 izlenme
AKP'liler şirk koşmaya doymuyor! Zeybekçi’nin ziyaretinde konuşan başkan: AK Parti’ye oy vermeyeni Allah çarpar304 izlenme
Boş pozisyonun 3 katı aday çağılacak! Diyanet 5 bin personel daha alıyor!106 izlenme
Bütçede aslan payı konut ve kiranın38 izlenme
İBB, Haydarpaşa ve Sirkeci Gar ihalesinde elendi!175 izlenme
En az 500 yıllık ağaçların bedeli 34 bin lira
AKP'nin kaybı yüz binleri buldu: İhraç ve istifaların ardı arkası kesilmiyor
Yandaş medya, esnafı ekonominin sorumlusu ilan etti! "Marketler darbe yapıyor"
Turhan Çömez bombayı patlattı! SPK, borsa ve fon gerçekleri ifşa oldu: "Şimşek aylar önce biliyordu!"