Yürüyüşe OHAL kapsamında engel olmak isteyen polisle yapılan görüşme sonucu flamaların kaldırılarak önlükle yürüyüş yapmalarına izin verildi. Yürüyüşe izin verilmesi OHAL’den bu yana Valilik tarafından yasaklandığı bilinen sendikal yürüyüşlerin ilki oldu.
Eğitimİş Sendikası 3 Mart 2019 Pazar günü sabah saatlerinde Ankara Ulus Meydanı'nda bulunan 1. Meclis önünde yaklaşık üç bin kişiyle bir basın açıklaması yaptı.

Eğitimİş Sendikası Genel Başkanı Orhan Yıldırım yaptığı açıklamada; “Ulusal birliğin mihenk taşı Tevhidi Tedrisat ile ülkedeki eğitim kurumları tek elde toplanmış, Şeriye ve Evkaf Vekaleti’nin kaldırılmasıyla modern hukukun önü açılmış ve Halifeliğin kaldırılmasıyla da laik devlet mekanizması için en gerekli adımlardan biri atılmıştır” dedi.

Orhan Yıldırım siyasi iktidarın eğitim alanındaki uygulamalarını eleştirerek sözlerini şöyle sürdürdü; “Cumhuriyet atılımlarını tasfiye etmeye, eğitimimizin temel niteliklerini değiştirmeye yöneliktir. Değiştirilen müfredat, hazırlanan ders programları ve kitaplar, bilimsellikten uzak, çağdaş ve laik ölçütlerden yoksundur. Eğitim yönetimi kadroları da bu anlayışla oluşturulmaktadır. Ulusal değerlerimiz, eğitim sistemimiz içerisinden yasa ve yönetmelikler aracılığı ile çıkarılmakta, karma eğitim ortadan kaldırılmaya çalışılmaktadır.”

Atatürk ilke ve devrimlerine sahip çıktıklarını belirten Orhan Yıldırım; “Cumhuriyetimizin kazanımlarına, ülke bütünlüğüne, laik, bilimsel, demokratik, eşitlikçi ve parasız eğitime sahip çıkmaya devam edeceğiz; bu kararlılıktan asla vazgeçmeyeceğiz” dedi.
OHAL’DEN SONRA İLK YÜRÜYÜŞ

Eğitimİş sendikası polisle 2 saatlik görüşmeden sonra yürüyüşünü gerçekleştirdi. Yürüyüşe 3.000 kişi katıldı. Eğitimİş, OHAL'den sonra ilk yürüyüşü gerçekleştiren sendika oldu.

Şenol Çarık
https://odatv.com/ohaldensonrailkdefa03031920.html
Enes Kara’nın babası: "Evladımı ölüme sürükleyen cemaat değil, etrafındaki ateist arkadaşları oldu"45 izlenme
Kılıçdaroğlu kazanacak bir aday mıdır? Sorusunu duyan Meral Akşener'in tepkisi canlı yayında bomba etkisi yarattı38 izlenme
Gökhan Zan'dan desteklerini çekmişlerdi: TİP'in Hatay'da hangi partiyi destekleyeceği belli oldu32 izlenme
Diyanet'in büyük piyangosu Saray'ın en yakınına çıktı23 izlenme
AKP'nin kalesi Afyon'da halk otobüsü ücretlerine yüzde 81 zam!43 izlenme
İmamoğlu Diyarbakır'da: "Saraylardan kimlerin arandığı kulağımıza geliyor, 5'leyeceğiz"19 izlenme
Üniversite hastanesinde 500 bin liralık yolsuzluk iddiası!74 izlenme
Gana için bile sudan ucuz ülke olduk!30 izlenme
Dev araç kiralama şirketi iflas etti, araçları yarı fiyatına satışa çıktı!
Havada savaş çıkaracak taciz: Rus savaş uçağı ABD'nin F-16 savaş uçağının önünden böyle geçiş yaptı
AKP’li belediyeden fıkra gibi olay: Eski otobüsleri boyayıp 'yeni' diye hizmete soktular!
Memleketin haline bak! Pompalı tüfeklerle video çekip paylaşan, aralarında çocukların da olduğu 20 kişi gözaltına alındı!