Yürüyüşe OHAL kapsamında engel olmak isteyen polisle yapılan görüşme sonucu flamaların kaldırılarak önlükle yürüyüş yapmalarına izin verildi. Yürüyüşe izin verilmesi OHAL’den bu yana Valilik tarafından yasaklandığı bilinen sendikal yürüyüşlerin ilki oldu.
Eğitimİş Sendikası 3 Mart 2019 Pazar günü sabah saatlerinde Ankara Ulus Meydanı'nda bulunan 1. Meclis önünde yaklaşık üç bin kişiyle bir basın açıklaması yaptı.

Eğitimİş Sendikası Genel Başkanı Orhan Yıldırım yaptığı açıklamada; “Ulusal birliğin mihenk taşı Tevhidi Tedrisat ile ülkedeki eğitim kurumları tek elde toplanmış, Şeriye ve Evkaf Vekaleti’nin kaldırılmasıyla modern hukukun önü açılmış ve Halifeliğin kaldırılmasıyla da laik devlet mekanizması için en gerekli adımlardan biri atılmıştır” dedi.

Orhan Yıldırım siyasi iktidarın eğitim alanındaki uygulamalarını eleştirerek sözlerini şöyle sürdürdü; “Cumhuriyet atılımlarını tasfiye etmeye, eğitimimizin temel niteliklerini değiştirmeye yöneliktir. Değiştirilen müfredat, hazırlanan ders programları ve kitaplar, bilimsellikten uzak, çağdaş ve laik ölçütlerden yoksundur. Eğitim yönetimi kadroları da bu anlayışla oluşturulmaktadır. Ulusal değerlerimiz, eğitim sistemimiz içerisinden yasa ve yönetmelikler aracılığı ile çıkarılmakta, karma eğitim ortadan kaldırılmaya çalışılmaktadır.”

Atatürk ilke ve devrimlerine sahip çıktıklarını belirten Orhan Yıldırım; “Cumhuriyetimizin kazanımlarına, ülke bütünlüğüne, laik, bilimsel, demokratik, eşitlikçi ve parasız eğitime sahip çıkmaya devam edeceğiz; bu kararlılıktan asla vazgeçmeyeceğiz” dedi.
OHAL’DEN SONRA İLK YÜRÜYÜŞ

Eğitimİş sendikası polisle 2 saatlik görüşmeden sonra yürüyüşünü gerçekleştirdi. Yürüyüşe 3.000 kişi katıldı. Eğitimİş, OHAL'den sonra ilk yürüyüşü gerçekleştiren sendika oldu.

Şenol Çarık
https://odatv.com/ohaldensonrailkdefa03031920.html
Onur Şener cinayeti sonrası bir istek şarkısı dehşeti daha!86 izlenme
Erdoğan ile AKP arasındaki çatlak derinleşiyor326 izlenme
Burgazada Madam Martha Koyu kiralama yoluyla özel kişilere devredilecek!40 izlenme
İsrail'e doğru seyreden İran füzeleri görüntülendi, başkent Tel Aviv dahil olmak üzere Merkez İsrail'in büyük kısmında da alarmlar devrede96 izlenme
İçişleri Bakanlığı'nda paralel seçim kurulu! İşte CHP'li Muharrem Erkek'in paylaştığı görüntüler55 izlenme
Akademisyen Emrah Gülsunar gözaltına alındı16 izlenme
Menzil'de ortalık yine karıştı! Saki Erol'dan kardeşlerine 'hırsızlık' suçlaması19 izlenme
Erdoğan meğer her seçimde bunu vaat ediyormuş !1802 izlenme
Suriyeliler akın akın bayramlaşmaya gitti Hataylı tır şoförleri isyan etti: "Suriye'de savaş varsa Suriye'de ne işiniz var, savaş yoksa Türkiye'de ne işiniz var?"
Ankara, Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki barış görüşmelerini nasıl değerlendiriyor?
Türbanlı genç kız çalınan hayallerini anlattı: “Ne hayalim kaldı ne de geleceğim. AKP’ye oy veren kesimin yüzde 70’i Türkiye’nin şu anda gücü olduğunu sanıyor”
Kanal İstanbul Projesi güzergâhındaki arazilerin yüzde 71’i bakın kime ait? İşte Kanal İstanbul'un rant haritası!