KHK ile yüzbinlerce yurttaşı “yaşayan ölü” haline getiren ve açlığa mahkum eden AKP iktidarı, şimdi de mezarlıklardaki ölüleri ihraç etmeye başladı. Mersin’de 16 Haziran’da kanser hastalığı sonucu hayatını kaybeden mühendis Yusuf Fındık, 701 nolu KHK ile meslekten atıldı
Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile sadece alınan istihbaratla dahi on binlerce yurttaşı mesleklerinden ihraç eden ve hızını alamayan AKP iktidarı, mezarlarında yatan ölüleri de ihraç etmeye başladı.
15 Temmuz darbe girişiminin ardından ilan edilen Olağanüstü Hal (OHAL) döneminde çıkartılan KHK’lerden sonuncusu olan 701 sayılı KHK ile 18 bini aşkın yurttaş mesleğinden ihraç edilirken bir ay önce hayatını kaybeden bir mühendis de KHK ile mesleğinden atıldı.

Mersin’de Tarım İl Müdürlüğünde çalıştığı sırada 15 Temmuz darbe girişiminin ardından açığa alınan, ardından kendi isteği ile emekli olan Yusuf Fındık isimli yurttaş, 16 Haziran’da kanser tedavisi gördüğü sırada yaşamını yitirdi. Önce açığa alınan ancak daha sonra emeklilik hakkı kazanan Fındık, Şube Müdürlüğü de yaptığı Mersin Tarım İl Müdürlüğünde son olarak mühendis olarak görev yapıyordu. Emeklilik hakkını kazandıktan sonra Mersin'de kanser tedavisini sürdüren Fındık, 16 Haziran'da hayatını kaybetmesinin ardından dün gece yayımlanan KHK ile Tarım İl Müdürlüğündeki mesleğinden de ihraç edildi.
https://www.birgun.net/haberdetay/oluyudekhkileihracettiler222400.html
Dönem birincisi teğmen ve 3 teğmen ifade verdi: Heyette bir tuğgeneral dört albay var45 izlenme
AKP'nin 2019 korkusu: İstanbul'da oy pusulası değişti!44 izlenme
Sedat Peker ve 91 kişi hakkında iddianame hazırlandı… İşte istenen cezalar46 izlenme
Ahmet Hakan'ın 'viskici teyze' diyerek hedef gösterdiği emekli kadının yoksulluğunun belgesi ortaya çıktı!133 izlenme
Emekli diplomat Engin Solakoğlu anlattı: Erdoğan’ın ABD ziyareti neden ertelendi?35 izlenme
Ayrıntılar ortaya çıkıyor: Narin boğularak öldürülmüş!79 izlenme
İktidarın medyadaki amiral gemisi emeklilere Temmuz'da ne kadar zam yapılacağını açıkladı37 izlenme
Süleyman Soylu’dan İBB’ye kayyumla ilgili net açıklama176 izlenme