Ömer Faruk Eminağaoğlu'nun, Cumhuriyet Halk Partisinin (CHP) 36'ncı
Olağan Kurultayı ve Genel Başkan Aday Adaylığı hakkında Ankara'da 29
Ocak 2018 pazartesi günü açıklama yapacağı duyuruldu.
Ömer Faruk Eminağaoğlu, CHP Genel Başkanlığına aday olacağını açıkladı. Eminağaoğlu, 29 ocak tarihinde Ankara'da düzenleyeceği basın toplantısında adaylığını duyuracak.
KILIÇDAROĞLU'NDAN İLK AÇIKLAMA
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Eminağaoğlu'nun adaylığı hakkında gazetecilerin sorusu üzerine "Cumhuriyet Halk Partisi'nin özelliği, Cumhuriyet Halk Partisi'nin yöneticilerinin seçimle gelmiş olmasıdır, atamayla değil. Biz demokrasiyi savunuyoruz. Elbette genel başkanlığa da, il başkanlığına da, ilçe başkanlığına da değişik adaylar çıkar. Kuralı vardır. Adaylar çıkar, demokratik yollarla yarışırız. Birisi başkan olur ve sonra herkes ona destek olur. Bizim temel kuralımız budur" diye konuştu.
EMİNAĞAOĞLU KİMDİR?
7
Haziran seçimlerinde CHP'den milletvekili aday adayı olmuştur.
Milletvekili aday adaylığı nedeniyle yargıçlık görevi ve Yargıçlar
Sendikası başkanlığından ayrılmıştır.
Kendi ilinde önseçim
yapılmaması kararı alınması ve diğer yöntemlerle de aday gösterilmemesi
nedeniyle milletvekili adayı olamamış, seçimler nedeniyle ayrıldığı için
yargıçlık mesleğine geri dönememiştir. Cumhuriyet Halk Partisi
üyesidir.
1967 yılında Artvin'de doğmuş, 1988 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirmiştir. Yurdun birçok yerinde ve Yargıtay'da yargıçlık ve Cumhuriyet savcılığı görevi yapmıştır. Halen Ankara'da avukatlık yapmaktadır.
Yargıçlar ve Savcılar Birliğinin (YARSAV) kuruluşunu gerçekleştiren kadro içinde yer almış, kurucu başkanlığı ile iki dönem başkanlığını yapmış, Uluslararası Yargıçlar Birliğinde yapılan oylamada YARSAV'ın Türkiye adına bu kuruluşa üye olabilmesini sağlamıştır.
Türkiye'de yargı bağımsızlığının sağlanması için, yargıç ve savcıların ilk kez sendikal örgütlenme çalışmalarını sonuçlandıran kadro içinde yer alarak kısa adı YARGISEN olan Yargıçlar ve Savcılar Sendikası'nın kurucu başkanlığını ve bir dönem başkanlığını yapmış, bu sendikanın kapatılması sonrası Yargıçlar Sendikası'nı kuran kadro içinde yer alarak, bu sendikanın kurucu başkanlığını ve başkanlığını yürütmüştür.
https://www.birgun.net/haberdetay/omerfarukeminagaogluchpgenelbaskanliginaadayliginiaciklayacak201574.html
Pazardaki pahalılıktan yakınan vatandaş "Zamların sorumlusu Erdoğan. O gözleri parlayan ekonomist... Gözlerinde ışık, bu ışık da onun ışığı..."31 izlenme
AKP’nin bitmek bilmez Katar sevdası!340 izlenme
Türkiye nereye gidiyor böyle? Balıkesir'de maske takmadıkları için uyaran minibüs sürücüsünü bıçakladılar!81 izlenme
Sedat Peker'in gündeme getirdiği 4.9 ton kokain hakkında yeni bilgiler45 izlenme
Bu Atatürk’ün mirasını temsil tartışmasıdır104 izlenme
AKP Kurucusu Çelik'ten parlamenter sistem çağrısı: "Cumhurbaşkanlığı sistemi Türkiye’ye yaramamıştır"11 izlenme
Vatandaşın döviz sevgisi bitmiyor!160 izlenme
Bakanlık o firmaları ifşa etti! İşte halka domuz eti yediren firmalar!307 izlenme
Şinasi Yurtsever’in Beyazıt Öztürk'ün sunduğu Beyaz Show'daki görüntüleri yeniden gündem oldu: “O keteyi annem yaptı”
Emekli ve asgari ücretli yarı aç yarı tok yatarken: Cevdet Yılmaz bakan yardımcılarının çift maaş krizini okkalı zamla çözdü!
Çeçen lider Kadirov, savaşması için 14 yaşındaki oğlunu Mariupol’e götürdü!
Yumurta da lüks oldu