Türkiye, iki gün önce Gebze Belediyesi'nin Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde yaşanan hayvan katliamı karşısında ayağa kalktı. Sokak hayvanlarının katledilmesinin önünü açan yasanın Meclis'ten geçmesiyle vahşetin katlandığını vurgulayan yaşam hakkı savunucuları seslerini duyurmaya çalışırken, bugün de Ümraniye'de bir katliam yaşandı.

Ümraniye Belediyesi'ne ait Hekimbaşı Barınağı’nda çok sayıda ölü kedi bulundu. Hayatta olanların ise sağlık durumlarının kötü olduğu öğrenildi. Sosyal medyadan katliamı duyuran hayvanseverler, barınaktaki hayvanlara son kullanma tarihi geçmiş mama verildiğini de söyledi.

12punto'da yer alan habere göre; olay yerine polis ekipleri gelirken, zabıta ise barınaktaki hayvanseverleri dışarı çıkartmak istedi. Ancak hayvanseverler, avukat gelene kadar dışarı çıkmayacaklarının altını çizdi. Katliamın yaşandığı barınağa savcının gelmesi beklenirken, belediyenin veteriner hekimleri ise açıklama yapmayı reddetti.
CHP İstanbul Milletvekili Nimet Özdemir, "Barınak gerçeklerini defalarca dile getirdik! Bu yasa, sahaya uygun değildir! Devletin yasayla bunu değiştirmesi gerek! Gözler kör, kulaklar sağır, yürekler taş kesti! AYM’yi acilen göreve davet ediyoruz! Bu yasa iptal edilmeli!" açıklamasını yaptı.
Öte yandan Ümraniye Belediyesi, iddiaların atıldığı sırada "Minik dostlarımızı çok seviyoruz. Dünya Hayvanları Koruma Günü’nde Ümraniyeli çocuklarımızı, Hekimbaşı Hayvan Bakımevi’nde sahipsiz dostlarımızla buluşturduk. Minik hayvanseverler, dostlarına daha iyi bir yaşam sunmanın yollarını öğrendi" paylaşımını yaptı.
Belediyenin paylaşımına birçok kullanıcı, 'Ne yayınlıyorsunuz neye şahit oluyoruz', 'Gerçekten seviyor musunuz' gibi ifadelerle tepki gösterdi.

Gerçek Gündem
Ev sahipleri acısını çıkaracak
‘İmamlar grev yapabilir, akşam ve sabah namazı fazla mesaiye giriyor!’
Diyanet'te tartışmalı ihaleler! Hepsi "Pazarlık" usulü, 1'i hariç hepsi aynı firmada kaldı!
Ekmek zammı Erzincan'ı da vurdu
Erdoğan İBB'nin hukuk müşavirini Danıştay üyesi yaptı!
Özgür Özel, kampanyayı Trabzon'da başlattı! İmamoğlu'na ilk imza 96 yaşındaki Rukiye nineden
Millet ekmek bulamıyor, AKP’li belediye yemek festivaline milyonlar harcıyor!
'Baron' lakaplı Vebitcoin CEO'su İlker Baş ve 'Hanımağa' lakaplı eşi tutuklandı!
’24 Haziran sonuçlarında 2 bin sandıkta hata var!’
'Yenidoğan Çetesi' davasını açmıştı: 'Savcı Yavuz Engin'i ölümle tehdit' iddianamesi kabul edildi
AKP'li Çerçioğlu'nun yeni rant planı ortaya çıktı: Bir kez daha parsayı toplayacak
Flaş iddia: "AKP gidiyor, giderayak devleti soymak için her türlü numarayı çekiyor..."
Elektrik ve doğalgaz faturalarına düzenleme yüzünden 1 milyon abone daha çok para ödeyecek
Tepkiler stattan sokağa taştı, AKP Genel Merkezi karşısına astılar: "Tribünler koltuğunu devirecek"