Merkez Bankası'nın aldığı kararlar sonrası dolar üst üste rekor kırarak 18 TL’yi buldu. Türk Lirası git gide değer kaybederken vatandaşlar da zamlarla boğuşuyor. Dolar 18 TL olunca Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarda bulunarak kur garantili TL sistemini açıkladı.
Erdoğan’ın açıklamalarının ardından dolar kuru bir anda sert iniş yaptı. Doların 18 TL’den 10 TL’ye kadar hızlı bir şekilde inmesi dikkat çekti. Kurun gerilemesinde halkın yeni modele güven duyup dövizlerini bozdurmasının, döviz hesaplarından çıkmasının etkili olduğu iddia edildi.
Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Yönetim Kurulu Başkanı ve Ziraat Bankası Genel Müdürü Alpaslan Çakar ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ''Dövize Çevrilebilir Mevduat'' açıklamasından sonra 1 milyar dolar bozdurulduğunu açıklamıştı.
Doların aniden sert düşüşe geçmesine tepkiler art arda geldi.
“HALKTAN ÇALINAN DOLAR”
Prof. Dr. Ahmet Ercan, doların sert inişe geçtiği geceyle ilgili sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı.
Ercan paylaşımında, Doların 18 TL iken gerçek kişilerin elindeki dolar oranın yüzde3 61, dolar 11’e düştüğünde ise oranın yüzde 65’e yükseldiğini yazdı.
Ercan paylaşımında şu ifadeleri kullandı:
“Dolar 18,5 TL iken gerçek kişilerin elindeki dolar oranı %61,6 iken, 11TL ye düştüğünde oran %65’e yükseldi. Neden? Çünkü 18,5’dan satıp 11’den alınca ellerindeki dolar %3,4 artış gösterdi. Bu da halktan çalınan dolardır.”
Bir alkol grubuna daha zam! Rakı, votka, cin, likör...53 izlenme
Rus birlikleri başkent Kiev'i kuşattı61 izlenme
Sezgin Baran Korkmaz, yeni Reza Zarrab mı olacak?59 izlenme
Bakan Koca açıkladı: 63.214 yeni vaka tespit edilirken, 157 kişi hayatını kaybetti, 29.197 kişi sağlığına kavuştu!56 izlenme
Gaziantep Üniversitesi rektörü 'burs paralarıyla Mercedes aldı' iddiası!87 izlenme
Dolar/TL tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü!87 izlenme
Dev havayolu şirketleri bir bir Türkiye'yi terk ediyor1119 izlenme
İsrail protestosuna giden vatandaş biber gazını yiyince Erdoğan'a isyan edip parmak salladı: "Şu anda polis biber gazı atıyor sayın Cumhurbaşkanım. Sana hakkımı helal etmiyorum"55 izlenme
Polisi, jandarmayı şirketi gibi kullanan ülkücü Tolgahan Demirbaş kimdir?
Meclis yemekhanesinde AKP'li milletvekilleri ile MHP'li milletvekillerinin kavgası!
Tosun, Uruguay’da Ferrari ile drift atarken görüntülenmiş !
Sedat Peker, Yıldırım Demirören'in yasak aşkını ifşa etti! "Yeterli olmadığı halde haber sunucusu yapmıştı..."