Ortalama 50 TL'ye satılan 19 litrelik damacana suyun maliyetine inanamayacaksınız! SUDER Yönetim Kurulu Başkanı açıkladı

32 izlenme 12 Temmuz 2023
Reklamlar

Türkiye'deki Ambalajlı Su Üreticileri Derneği (SUDER) Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Karamehmetoğlu, 50 liralık damacanada suyun maliyetini 1 lira olduğunu geri kalan 49 liranın firmanın nakliye enerji ve çalışan maliyetine gittiğini belirtti.



SUDER Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Karamehmetoğlu, Bloomberg HT'de İrfan Donat'ın sunduğu Akıllı Tarım programında açıklamalarda bulundu.

Karamehmetoğlu, ortalama 50 TL'ye satılan 19 litrelik damacana suyun maliyetiyle ilgili konuştu. SUDER Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Karamehmetoğlu, "Bölgelere göre değişir ama 1 liranın bir miktar üzerindedir. 50 liralık bir damacanada 90 kuruş ila 1.5 lira arasında değişiyor. Geri kalan 49 lira hem makro hem mikro taşımaya, tesisin enerji için harcadığı, işçilik için harcadığı diğer giderlere gidiyor. En temel maliyet nakliye, daha sonra suyun kirası ve diğer üretim giderlerinden oluşuyor" ifadelerini kullandı.

Odatv.com

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Anıtkabir çalışmasını tamamladı Atatürk’ün yurt gezilerinde kullandığı vagonu “Beyaz Tren” Deniz Zeyrek zamların ardındaki gerçeği açıkladı: 'Onların yedikleri hurmaların bedelini ödüyoruz!' Patlamada yaralanan işçi anlatıyor 'Mallarda ısınma vardı, 4 gündür uyarıyorduk ama dinlemediler!'