ÇOMÜ Ezine Meslek Yüksekokulu'nda yaklaşık 15 yıldır idari personel olarak görev yapan Serdal Güçtekin’in, akıllara durgunluk veren bir yöntemle usulsüzlük yaptığı ortaya çıktı. İddiaya göre Güçtekin, kendisini Üniversite Bilgi Yönetim Sistemine (ÜBYS) usulsüz şekilde öğrenci olarak kaydettirdi. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından yapılan rutin denetimlerde fark edilen bu durum, üniversite yönetimini harekete geçirdi.
Denetim raporlarının ardından ÇOMÜ Rektörlüğü, vakit kaybetmeden idari soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında açığa alınan Güçtekin hakkında ayrıca Çanakkale Cumhuriyet Başsavcılığı’na da suç duyurusunda bulunuldu. BTK müfettişlerinin, sistem üzerindeki geriye dönük tüm işlemleri mercek altına aldığı ve usulsüzlüğün boyutlarını araştırdığı öğrenildi.
Suç duyurusunun ardından harekete geçen polis ekipleri, Serdal Güçtekin’i dün sabah saatlerinde gözaltına aldı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlı, çıkarıldığı mahkemece ‘Evrakta sahtecilik’ suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi. 15 yıllık personelin sistemi kullanarak ne gibi menfaatler sağladığı, müfettiş incelemesinin ardından netlik kazanacak.
Sözcü
Savaşın acı yüzü...Adana'da Suriyeli bebek açlıktan ve soğuktan öldü...191 izlenme
Hadi gözünüz aydın "telefonunu çıkart" diyen yaşlılar: Elektriğe zam yola çıktı!42 izlenme
Osmangazi Köprüsü’nün geçiş ücreti 11 dolardı, iptal edilip 35’e çıkarıldı!416 izlenme
Ankara’da madenci eylemi sürüyor: 81 işçi açlık grevinde17 izlenme
Öcalan'ın çağrısının ardından SDG ve YPG'den ilk açıklama35 izlenme
‘Biz Bize Yeteriz’ kampanyasında toplanan para miktarı açıklandı, SMS sayısı sönük kaldı72 izlenme
Çok çarpıcı iddia! Jeoloji Yüksek Mühendisi Prof. Doğan Aydal: ‘Yanlış yerde gaz arıyoruz’71 izlenme
2.5 milyon emekliye maaşları ödenmedi!591 izlenme
İmamoğlu en çok neyi özlediğini açıkladı: "En çok özlediklerimden biri de pazar ziyaretleri ve emekçi kardeşlerimle sohbet etmek. Selam olsun!"
'Uyuşturucu' soruşturması: Veyis Ateş ve Taner Çağlı tutuklandı!
Birleşik Kamu-İş: "Gıda fiyatlarında yıllık enflasyon yüzde 105'i aştı"
Mustafa Sandal'dan çarpıcı paylaşım: “Şu karede tutuklanan sadece bir kişi var!”