Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu için kullandığı "Onun Baas rejimi ve Esed sevgisinin altında farklı sebepler var" ifadesi, siyaset sahnesindeki gerilimi artırdı.
İzmir İl Başkanlığı'nca 2025 yılına yönelik yol haritasını belirlemek amacıyla düzenlenen 'Korkusuz Kentler Çalıştayı'nda konuşan ana muhalefet partisi lideri Özgür Özel'in de gündeminde bu sözler vardı.
Erdoğan'ın 'tehlikeli' bir işe kalkıştığını vurgulayan Özel, oldukça sert bir tonda şunları kayda geçirdi:
"Sayın Kılıçdaroğlu'nun inancını hatırlatarak, onun mezhebini hatırlatarak, onunla Esad üzerinde bir bağ kurarak hem Suriye'deki haklı tedirgin Arap Alevilerin yalnızlaştırarak, Allah göstermesin onları hedefe koyarak, Kemal Bey üzerinden kurduğu mezhep kurduğu mezhep kurgusunun Suriye'den duyulduğunu da bilerek çok tehlikeli bir işe kalkışıyor.
Asla içine girmediğimiz bu tartışmaya asla ve asla diyoruz.
Buradan Erdoğan'ın gözünün içine bakarak diyorum ki; Sus bu hadsizlikle, bu iş bilmezlikle, bu lüzumsuz çıkarcılıkla sakın girme.
Bu vakitten sonra sukutunu özürden sayacağım. Eğer bu konuda bir kelime daha ederse onu tarihte görülmemiş bir şekilde perişan edeceğim."
Özel, ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. 'Erken seçim' çağrısını yineleyen CHP Genel Başkanı, şöyle konuştu:
"Cumhurbaşkanı yeniden aday olmak istiyorsa bunun bir yolu var, Meclis'te 360 milletvekilinin seçimlerin yenilenmesi kararını alması lazım.
Eğer varsa, biz varız. Hemen gelsin. İsterlerse bu hafta seçim kararını alabiliriz. Biraz zamana ihtiyacı varsa, 2025’in Ekim sonu, Kasım başını işaret etmiştik kendisine.
Mart’ta yapmak istiyorsa Mart’ta, Ekim’de yapmak istiyorsa Ekim’de... Biz dünden razıyız, bugünden hazırız. Devir teslim için sabırsızlanıyoruz. Gelsin, aday olsun.
Yok aday olacağım diyip sanki yeniden seçilme gücü varmış gibi gösterip kaçak dövüşmesin. Hemen grubuna talimat versin, kararı bu hafta alalım."
Nefes
İBB’nin metro inşaatları için hazırladığı borçlanma tekliflerine AKP engeli!50 izlenme
Okullara, ‘Fetih Şöleni’ talimatı106 izlenme
Filenin Sultanları maçında gündem olan taraftar taciz mesajları yüzünden hesabını gizledi78 izlenme
Beyaz ete 9 ayda yüzde 200 üzerinde zam!171 izlenme
Nagehan Alçı sosyal medyayı ayağa kaldırdı!73 izlenme
'Çayın tadı iyice kaçtı...' Özel şirketlerden çaya yüzde 15 zam!77 izlenme
Kızının elini bırakmayan baba: "Ellerini öptüm ama hiçbir çare bulamadık"32 izlenme
MHP’nin kalesi Osmaniye’de esnaf isyan etti 'Oy veren ellerim de kırılsın, hükümeti de duysun, kim duyuyorsa duysun!'77 izlenme
Yozgat'ta bıçaklı saldırgan önüne geleni bıçakladı! 14 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti, yaralılar var
‘Bizden öğrendiler bize satıyorlar’
İşte sapkınlık budur ! Fethullah Gülen'in peçetesini yediler !
Demirören kardeşlerin 'AKP' kavgası! 'AKP ve Erdoğan gittiğinde bizi yok ederler, üzerimizden silindir gibi geçerler!'