Cumhuriyet'te yer alan habere göre, ‘Özel hastane çetesi’ olarak ifade edilen devleti dolandırmak için bebeklerin ölümlerine neden oldukları ve haksız kazanç elde ettikleri belirtilen şüphelilere ilişkin iddianame hazırlandı.
İddianamede, söz konusu şüphelilerin hastanelere yapılacak denetimlerin önceden haber alındığı belirtildi. İddianamede yer alan ifadelere göre psikolojik tedavi için kullanılan ve uyuşturucu etkisi yaratan ilaçların da el altından temin ederek sattıkları belirtildi. Konuya ilişkin iddianamenin ilgili bölümünde, Özel Güney Hastanesi’nden ilaç kaçırılıp satıldığı belirlendi.
İddianamede yer alan bir ifadede, “Konuşma içeriklerinden geçen konular ile ilgili olarak Renas ve Fehmi isimli şahıslar ortak olarak çalışıyor ve birbirlerine bebek yönlendirmesi yapıyorlardı. Hüseyin ve Doğukan 20222023 yılları arasında Güney hastanesinden ilaç kaçırıp sattılar. Bu sattıkları ilaçlardan da elde ettikleri gelir yaklaşık olarak 1.000 TL civarındadır. Doğukan’a bu durumu sorduğumda hastanenin psikiyatri bölümün muayene ücretini 1.500 TL yaptığını ve el altından Lyrica isimli ilacı sattığını, aynı zamanda hastane sahibi olan Müzeyyen isimli şahsın (Ayşe Müzeyyen Yurtoğlu) akrabası olan hastanenin kendi içerisindeki eczanede çalışan bir erkek şahsın da bu şekilde ilaç sattığını bana söyledi” denildi.
KIRMIZI REÇETELİ İLAÇ
İddianamede yer alan başka bir ifadede ise yine uyuşturucu etkisi yaratan psikolojik bir ilaç kullanıldığına dair ifadelere yer verildi. Söz konusu ifadede, “Reyap Hastanesi’nde Fırat Sarı’nın talimatlarıyla Sümeyye Nur Aslan ve hastanenin bilgi işlemi sorumlusu olan bir erkek şahsın değiştirdiği grafik ile ilgili yapılan konuşmalar yer alıyor. Konuşma içeriklerinde geçen Aldolan ibaresi ile ilgili olarak Hakan Doğukan Taçcı isimli şahıs uyuşturucu madde etkisi yaratan bir ilaç olan Aldolan kullanmaktaydı. Bu ilaç sanıyorum ki kırmızı reçete ile satılan bir ilaçtır. Bu ilacı sürekli kullanıyordu. İlacı da arkadaşı olan Osman ve Yalçın isimli şahıslardan temin ediyordu. İstanbul’da oturduğunu söylediği Osman’dan kurye vasıtasıyla ilacı temin ederek satın alıyordu” denildi.
Tele1
Skandalların odağındaki TÜGVA hakkında "tutuklama" talebiyle suç duyurusu!46 izlenme
Ünlü ekonomist paylaştı! Bayram ikramiyesi, enflasyon kadar artmış olsaydı ne kadar olacaktı?52 izlenme
Bolu'daki yangın faciasında araba sevdası! 10 dakikada herkesin çıkması mümkünken patronların araçları kurtarılmış34 izlenme
Eski AKP vekili Emin Şirin'den bomba iddia ! '16 Nisan referandumu iptal edilecek, Erdoğan başkanlıktan vazgeçiyor'242 izlenme
Halil Konakçı Ümit Özdağ’a açtığı üç kuruşluk davayı kaybetti38 izlenme
23 yıldır dinmeyen acı 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi... '8 aylık kızım sırtıma tekme ata ata son nefesini verdi'62 izlenme
Umutsuzluk artıyor: Ekonomiye güven dibe vurdu42 izlenme
Genç avukat Mert Erdoğan; Sınavı geçti, torpile takıldı, canına kıydı85 izlenme
Zarar eden Merkez Bankası personelini ödüllendirdi! Üst yönetime milyon liralık 'performans tazminatı' verildi
Diyanet'ten 'torpil' sorusuna olay fetva! "Yardımcı olmak torpil niteliği taşımaz"
Belediyenin kadın çalışanlarından ‘Zeydan Karalar’a Özgürlük’ eylemi!
İmamoğlu Canan Dağdeviren'in sözlerini karşılıksız bırakmadı: 'İlham kaynağısın' diyerek paylaştı