CHP'li belediyelere yerel seçimlerin ardından yapılan operasyonların ardı arkası kesilmiyor. İmamoğlu dahil İstanbul'da görev yapan 11 CHP'li belediye başkanına operasyon yapıldı. Bu operasyonların sonuncusu dün sabah saatlerinde yapıldı.

Bayrampaşa Belediyesi'ne "yolsuzluk" iddiası ile düzenlenen operasyonda 48 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Bayrampaşa Belediye Başkanı Hasan Mutlu gözaltına alındı. Mutlu ile beraber 5 yardımcısı ve 5 belediye meclis üyesi de gözaltına alındı. Operasyon sonrasında savcılık tarafından yapılan açıklamada haklarında gözaltı kararı verilenlerin; Zimmet, irtikap, rüşvet vermek, rüşvet almak ve ihaleye fesat karıştırmak suçları işlediği öne sürüldü.
Mutlu ile beraberindekiler dün sağlık kontrollerinin yapılmasının ardından Vatan Emniyet'e götürüldü. Operasyonun hafta sonu yapılması nedeni ile adliyeye sevkinin ise Pazartesi gününden itibaren gerçekleşmesi bekleniyor.
CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, Mutlu ile beraberindekilerin kötü koşullarda gözaltında tutulduklarını açıkladı. Gözaltındakilerin uyuşturucu kokusu ile dolu hücrelerde, kuru sandviç ekmeğinin içine sürülmüş mayonez dışında yemek verilmediğini söyleyen Çelik, bundan dolayı ilaçların kullanılamadığını ifade etti.

Bunun adının düşman hukuku olduğunu, işkence olduğunu belirten Çelik, kanunsuz emirleri vermek de uygulamak da suçtur hatırlatmasında bulundu.
Çelik'in açıklaması şu şekilde:
Bayrampaşa Belediye Başkanımız Hasan Mutlu, belediye bürokratları ve meclis üyelerimiz Vatan Emniyetin bodrum katında, uyuşturucu madde kokusuyla dolu hücrelerde tutuluyor.
Kendilerine kuru sandviç ekmeğinin içine sürülmüş mayonez dışında yemek verilmiyor. Yeterli beslenemedikleri için ilaçlarını kullanamıyorlar ve sağlıkları olumsuz etkileniyor. Keyfi şekilde savcılığa çıkmadan önce günlerce psikolojik olarak yıpratılıyorlar. Bunun adı düşman hukukudur.
Bunun adı işkencedir. Hatırlatıyoruz: Kanunsuz emirleri vermek de uygulamak da suçtur. Bu süreçte işlenen suçlara karşı Türkiye Büyük Millet Meclisi dahil her yerde, tüm girişimlerde bulunacağız.
Son ankette flaş sonuçlar! 2 isim öne çıktı101 izlenme
Erdoğan’ın tepki çeken Akbelen kararı yürürlükten kaldırıldı49 izlenme
Baba Arif Güran'ın mahkemede fenalaşarak hastaneye kaldırıldığı anlar26 izlenme
Emeklilere bir darbe daha: Bazı sektörlerin erken emeklilik hakları kaldırılıyor29 izlenme
Ünlülere yeni uyuşturucu operasyonu dalgası: 26 gözaltı22 izlenme
Bankalardan LPG ve motorin kampanyası: Bedava 10 litre akaryakıt23 izlenme
AKP'li Özhaseki'den deprem yaratacak 'Cumhur İttifakı' yorumu!317 izlenme
Elektrik şirketleri Diyanet'i dolandırdı!41 izlenme