Ekonomist Prof.Dr. Özgür Demirtaş borsada yaşananlarla ilgili verdi veriştirdi. Yaşananların failinin belli olduğunu ileri süren Özgür Demirtaş sosyal medya hesabından sert bir mesaj attı. Ünlü ekonomiste göre kimin işlem yaptığı belliydi ve olanların sadece Küçük yatırımcıya olduğunu ileri sürdü.
Prof. Dr Özgür Demirtaş İstanbul Borsası'nda yaşananları gündemine aldı. Demirtaş "Açıklayın, yargılayın sermaye piyasası şeffaf olmayan ülkeler kalkınamaz" dedi
Özgür Demirtaş'ın işte sosyal medya paylaşımı:
BORSA'DA NELER OLMUŞTU
Son iki aylık sürede yüzde 150’nin üzerinde değer kazanan bankacılık endeksinde hisseler geçen hafta sonuna yaklaşıldığında üst üste taban oldu.BIST 100'de büyük kayıp yaşadı.Bankacılık endeksinde düşüş yüzde 25’e yaklaştı.
Başta kamu bankaları olan Halkbank ve Vakıfbank olmak üzere bütün bankacılık sektörü hisse fiyatlarında böyle kısa sürede ortada hiçbir geçerli bir neden yokken yüzde 250’lere varan yükselişlerin olmasındaki en büyük kolaylaştırıcı etken Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası’ndaki (VİOP) kaldıraç oranları oldu.
VİOP, yatırımcılar tarafından bilinen ancak borsaya hâkim olmayanların uzak olduğu bir terim. En temel ifadeyle vadeli işlem sözleşmelerinin alınıp satıldığı organize piyasalar olarak tanımlanıyor.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yakın isimlerden Ahmet Ahlatcı’nın yönetim kurulu başkanlığını yaptığı Ahlatcı Yatırım’ın alımları ise dikkat çekici bulunmuştu
Yeniçağ
Güllü'nün kızı tutuklandı12 izlenme
Trabzonspor'da Trezeguet'in kaburgasında kırık tespit edildi25 izlenme
Erdoğan öyle bir ismi Büyükelçi yaptı ki!136 izlenme
Erdoğan'ın isteğine karşı gelince aynı gün görevden alındı iddiası!51 izlenme
Mansur Yavaş: Başkan Yardımcılığı görevini alırsak çift maaş almayacağız30 izlenme
Sedat Peker’den 10 bin dolar maaş alan siyasetçinin ismini savcılığa kimin verdiği ortaya çıktı!111 izlenme
Vatandaşlara kötü haber: Şeker fiyatlarına yeni zam yolda!46 izlenme
İmamoğlu'nun yargılandığı Akın Gürlek davası 16 Haziran'a ertelendi22 izlenme