CHP Genel Başkanı Özgür Özel, sosyal medya hesabından, 'Kent Uzlaşısı' davasıyla ilgili bir paylaşım yaptı. "Bu dava Türkiye için bir utançtır" diyen Özel, şunları kaydetti:
"Cumhuriyet Halk Partisi olarak yerel seçimlere Türkiye İttifakı çağrısı ile girdik. İçinde siyasi partilerin resmen bulunmadığı, ülkesine bağlı, kardeşlik ve birlikte yaşama iradesine saygılı, her görüşten insanımızın hem aday olduğu hem destek verdiği bir birliktelik oluşturduk.
Listelerimizde yerelde sözünün değeri olan, siyasi gücü olan, toplumsal karşılığı olan daha önce farklı partilerde siyaset yapan etkili isimler yer buldular. Adaylarımız ve listelerimiz toplumda karşılık buldu ve birçok belediyeyi de bu birliktelikle kazandık.
Ancak bugün, Türklerin ve Kürtlerin bir arada belediye meclislerine seçilmesini suç sayan, bu yüzden insanları hapse atan bir anlayışla karşı karşıyayız.
Bu soruşturmalarda yöneltilen suçlama aynen şudur: 'Kent Uzlaşısı ile batıdaki Kürtlerin, belediyeleri kazanamasalar da belediye meclislerinde söz sahibi olmalarının amaçlandığı…'
Açıkça ifade etmek isterim ki bu amaca ulaşılması bir suç değil başarılabildiği ölçüde demokrasinin tecellisi, temsilde adaletin sağlanması ve toplumsal barışın en önemli teminatıdır.
Bugün İstanbul’da görülen 'Kent Uzlaşısı' davasında tüm beklentilere rağmen, tutuklular tahliye edilmedi.
Artık açıkça görülüyor ki; bir yandan 'barış' deyip, diğer yandan Kürtlerin belediye meclislerine seçilmesini suç sayan anlayış samimi değildir, barıştan, kardeşlikten yana değildir.
Çünkü bu davayla; birlikte yaşama, birlikte siyaset yapma irademiz hedef alınmaktadır."
Nefes
Darısı Türkiye'nin başına: İki ülke göçmenler konusunda anlaştı27 izlenme
İBB Başkanı İmamoğlu bir vaadini daha gerçekleştirdi! Metro kullananlara müjde131 izlenme
Sağlıkta devrimin fotoğrafı: Muayene değil sıra alma kuyruğu!22 izlenme
Ayçiçeği krizi kapıda!124 izlenme
Atatürk'ün emanetlerine karış karış ihanet!67 izlenme
İlhan İrem son yolculuğuna uğurlandı, vasiyeti yerine getirildi61 izlenme
Türkiye ormanların yanmasına kahrolurken Kızılay'ın attığı mesaj tepki çekti!53 izlenme
Elazığ depreminden korkutan haber! 2 bina daha çöktü74 izlenme
Özel'den Erdoğan'a yanıt: "Hasetten çatlama noktasına geldiler"
Ekrem İmamoğlu yeni mektup adresini paylaştı: “Hapishane duvarları bize engel olamaz, sesin bana ulaşsın”
Acı haberi bakanlık duyurdu! Çığ altında kalan 1 asker şehit oldu, 1 asker aranıyor
Gazda da Trump'a çalışıyoruz