CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Adıyaman’da halk buluşmasında önemli açıklamalarda bulundu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün yaptığı konuşmada “AK Parti, Milliyetçi Hareket Partisi, DEM, biz en azından üçlü olarak bu yola beraber yürümeye kararı verdik” sözlerini değerlendiren Özel “ Biz Kürt'üyle, Türk'üyle hep beraberiz. Biz güçlüyüz, biz kazanacağız. Erdoğan yeni ittifak görüntüsü vermek için tarihi bir fırsatı heba etmeye çalışıyor. İzin vermeyeceğim, izin vermeyeceğim” diye seslendi.

Özgür Özel’in konuşmasında öne çıkan başlıklar şöyle:
Şu anda Türkiye'de tarihi bir süreç, tarihi bir fırsat var. Terör örgütü silah bırakıyor ve CHP tarihsel tutarlılığı içinde 'Bu ona mı yarar, buna mı yarar' demeden, 'Bu millete yarar, Kürt'ün de Türk'ün de gözünün yaşını siler, yeni analar ağlamaz' diyor. Şehit ailelerini, gazileri incitmeden yapılabilecek bu sürece Meclis'te en olumlu katkıyı vermek istiyor.

Dün sayın Erdoğan çıktı, güya tarihi bir konuşma yaptı, tarihi bir gaflet yaptığını gösterdi. Yine ayrımcılık... Düne kadar DEM, DEM'liler, DEM'e selam verenler teröristi; şimdi 'Biz, MHP, DEM anlaştık, birlikte yol yürüyeceğiz' diyor. DEM Parti'nin kurumsal kimliğine bütün saygımla, CHP'nin Kürtler ile ilişki kurmak için ve Kürtler için iyisini istemek için DEM Partisi'ne ihtiyacı yok. DEM Parti'nin de Türkler ile ilişki kurmak için CHP'ye ihtiyacı yok. Ama Kürtlerin de, Türklerin de bir arada olmak ve geleceği kurmak için birbirine ihtiyacı var, birbirimize ihtiyacımız var.
Terör biterse, barış olursa, kardeşlik olursa kaçırmakta olduğumuz treni yakalayabiliriz. 21. yüzyılın ikinci çeyreğinde Avrupa'nın bir parçası, Avrupa Birliği'nin tam üyesi olabiliriz. CHP, hem kalkınmak için, hem ülkenin gelişmesi için, doğru dış politika için, bir daha savaşlar olmaması için kimseyi ayırmadan, ötekileştirmeden, canı gönülden barışı istiyor, kardeşliği istiyor, omuz omuza bu ülkeyi kalkındırmak istiyoruz.
Ahlaki üstünlük bizde, psikolojik üstünlük bizde, şu meydana bak, çoğunluk enerjisi bizde. O yüzden AK Parti yeni bir dümenin peşinde. Göreceksiniz, millet kazanacak, halk kazanacak, sağduyu kazanacak. O istiyor diye bir adım geri atmam, o istiyor diye bir kelime eksik konuşmam, o istiyor diye bir santim eğilmem.

Geri adım atarsam ülkeyi 100 yıl geriye götürecek. Kendince kuracağı sistemle vatandaşlık olgusunu zedeleyecek. Eğer ben bir kelime eksik konuşursam bu milleti susturacak, bir santim eğilirsem bu millete diz çöktürecek.
Gerçek Gündem
İBB, Kanal İstanbul'un 'vanasını kapattı'14 izlenme
Özgür Erdursun açıkladı: "25 milyon çalışan 10 yıl parasını alamayacak"9 izlenme
Kocaeli Üniversitesi rektöründen engelli tuvaleti isteyen engelli öğrenciye utandıran yanıt! “Bağış bulursan tuvalet yaparız”19 izlenme
İBB'nin AKP'li son 8 yılı teftiş kapsamına alınmadı18 izlenme
Bayram tatiline giden Suriyeliler Türkiye'ye döndü!71 izlenme
Şehir hastanesindeki usulsüzlük Sayıştay raporuyla ortaya çıktı!58 izlenme
Bir grup İsrailli, Türk bayrağının da içerisinde bulunduğu bayrakları ayaklar altına alıp, bayraklara tükürdü28 izlenme
Japon gazeteden Erdoğan analizi: "Hepsini çöpe attı, hesap ödeme günü yaklaştı"35 izlenme
AKP ve MHP reddetti: Milyonlarca öğrencinin hesaplarına haciz kondu!
AKP ve MHP seçmeni İmamoğlu sorusuna öyle bir yanıt verdi ki: Cumhur'u eriten şüphe
AKP'li meclis üyesi 'hibe otobüsleri' sordu, CHP'li meclis üyesi hatırlattı: 'AKP'liler tarafından engellendi'
İmamoğlu net konuştu! İstanbul, dünyanın en demokratik kenti olacak...