Pandemiden çok derin etkilendiklerini ve gerçek anlamda bir destek alamadıklarını söyleyen restoran sahibi Serkan Taş, “Tırnaklarımızla kazı kazıya bu dükkanı açtık. Ancak şu anda çok sıkıntılı bir süreç yaşıyoruz. Kredi kullanmıştık, kredi kartlarımızla işletmemizi döndürüyorduk, şimdi daha da kötü hale geldi her şey, dip noktadayız” dedi. Ticari açıdan önlerini görmekte zorlandıklarını söyleyen Taş, “Açıldıktan sonra da ne olacağı belli değil. Bilemiyoruz. Tüm her şey normalle dönse bile bizim normale dönmemiz iki yılı bulur” diye konuştu.
24 yıldır lokanta işleten Hasan Alptekin ise pandemiden önce işlerinin iyi olduğunu belirtirken, şu anda personel maaşı ve kira ödemesinde zorlandıklarını ifade etti. Dükkanının kapalı kalmasının kendisi için daha doğru olduğunu ancak, personelin geçimini sağlamak için çalışmaya mecbur olduğunu dikkat çekti.
Yaptıkları paket servisin masraflarını karşılamadığını söyleyen Alptekin “1000 lira destek alıyoruz o da yeterli olmuyor” en azından devlet SSK primini almasaydı bizden” dedi.
Kuaför salonu sahibi Gizem Işık ise, sahip olduğu işletmeyi açık tutmak için çırpındıklarını ifade ederek “Bu son çırpınışlarımız. Açığız ama kapalı olmaktan bir farkımız yok. Düğünler iptal oldu. Birçok sektör artık evden çalışıyor, okullar açık değil. İnsanlar kuaföre gelmekten tedirginler. Kiramızı faturamızı ödemekte çok zorlanıyor” dedi. Açıklanan paketlerinden sadece gelir kaybı yardımını alabildiğini söyleyen Işık, ancak söz konusu miktarın giderlerini karşılamaktan uzak olduğunu kaydetti.
Gelinlikçi Dilek Taşdemir, düğünlerdeki azalış nedeniyle satışların azaldığını ve bu nedenle 10 personelinden 7'sinin artık çalışamadığını kaydetti. Sipariş olmadığı için zamanlarının büyük bölümünü beklemekle geçirdiklerini bildiren Taşdemir, süreç böyle devam ettiği taktirde çok sayıda gelinlikçinin kapanacağını söyledi.
Fotoğraf Mücahit Çelik ise devletin vergi desteği vermesi gerektiğini kaydederken, sadece düğün değil ürün ve organizasyon çekimlerinin de durduğuna işaret ederek işlerinin yüzde 60 düştüğünü belirtti.
Haftada 56 düğüne ev sahipliği yaptıklarını belirten salon sahibi Olcay Karayazı ise “Düğün yapılamıyor. Kredi çekip kiramızı ödüyoruz. Çok zorumdayız. Bankaya borcumuzu ödeyemiyoruz. Geleceğe yönelik bir umudum kalmadı. Nisan sonuna kadar bir düzelme olmazsa salonu kapatacağız” dedi.
https://www.sozcu.com.tr/2021/ekonomi/pandemideesnafyeterlidestegialamadikdipnoktadayiz6278977/
Atatürk Havalimanı’na yapılacak bin yataklı hastanenin yeri bir gecede değişti!377 izlenme
Eski THK yöneticisi Duman: Uçaklarımız kişisel hırslar yüzünden hangarda76 izlenme
Türkiye-Irak petrol boru hattı krizinde yeni perde! "1 milyar dolar buharlaştı"30 izlenme
Depremde yıkılan sitenin satılık ilanı ortaya çıktı! 'Son yönetmeliğe uygun...'91 izlenme
Okan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Okan: Kimse nefes alamıyor267 izlenme
Ekrem İmamoğlu’ndan emekliye: Sandıkta ders verin, tutuşurlar46 izlenme
Mersin’de AKP’li meclis üyesine kaçak su cezası!51 izlenme
Alım gücü azaldı, kuruyemiş de lüks oldu36 izlenme
İsrail'den limanlara gemi bilgilerini gizleme talimatı
Karamollaoğlu, partisinin yaptırdığı anketleri açıkladı
AKP'li belediye başkanından akıl almaz sözler 'Sizi biz Müslüman yaptık !'
YSK CHP'nin itirazını kabul etti, yeniden sayım kararı durduruldu: Beykoz'da Alaattin Köseler mazbatasını alacak