Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele kapsamında sokağa çıkma kısıtlamaları uygulanmaya devam ederken, restoran, kafe ve lokantalar kapatılırken geçtiğimiz hafta sonu Uludağ’da otel doluluk oranları yüzde 100’e yaklaştı.
Farklı otellerde düzenlenen eğlencelerde, koronavirüs kısıtlama kuralları arasında yer alan maske ile sosyal mesafeye aldırılmadığı dikkat çekti. Pek çok noktada müzik eşliğinde kalabalık grupların geç saatlere değin eğlendiği gözlendi.
Uygulanan tedbirler doğrultusunda iş yerleri kapatılan ve destek alamayan yurttaşlar, Uludağ’da konaklananların pistlerde yoğunluk oluşturmasını, sosyal mesafe ve maske kurallarına uyulmamasına tepki gösterdi.
Uludağ’da tatil yapanların eğlence ve kayak pistlerindeki görüntülerinin yayınlanması üzerine sosyal medya kullanıcısı pek çok vatandaş, duruma tepki gösterdi. Koronavirüs kısıtlama kararlarına eşit olarak uyulması gerektiğini belirttiler.
Geçen hafta Uludağ’da bir otelde kalan 10 kişilik müşteri grubunun terasta, müzik eşliğinde sosyal mesafe ile maske kuralına uymadan eğlenmeleri üzerine otel işletmecisine ve eğlenen gruba idari para cezası uygulandı. Maske takmamak ve sosyal mesafeye uymamaktan 10 kişilik gruba toplam 76 bin 380 TL para cezası uygulandı.
Ulaştırma Bakanlığı, mahkemenin iptal ettiği ihalenin devam etmesine göz yumuyor!
Çürüme ortalığa saçıldı: Hakim, savcıya rüşvet teklif etti
Muharrem İnce’den beka ve ezan yanıtı!
‘Alevi lisesine’ Alevilerden tepki: ‘Bilimsel ve laik bir eğitim istiyoruz’
Muhsin Yazıcıoğlu davasının seyri değişebilir! 13 yıl sonra helikopterin içinden görüntü çıktığı iddia edildi
Yılan hikayesine döndü! Dilan Polat'ın tutukluğuna yapılan itirazda yeni gelişme
CNN Türk yine şaşırtmadı! Erdoğan’ın aday olamayacağı söylenince reklama gittiler!
Türkiye'nin en büyük tatlı su gölü Beyşehir Gölü imara açılıyor
Yılın ilk yarısında toplam 8 milyar 504 milyon dolar sıcak para kaçtı!
Artvin'de pazarlar durgun esnaf çaresiz! Vatandaş düşünceli: "Domates 100 lira, sadece bakıp geçiyoruz"