Bursa'nın Nilüfer ilçesindeki semt pazarlarında karalahananın tanesi iriliğine göre 7080 lira arasında satılıyor.
Bu üründeki yüksek fiyat, serada yetişmediği için Antalya gibi bölgelerde yaşanan su baskınlarından kaynaklanmıyor.
Tanesi 80 liradan satılmasına rağmen Niğde'nin Bor ilçesindeki bir üretici, tüccarlarından kendisinden 5 liradan almak istediği için kesim yapmadı ve ürününü tarlada bıraktı.
Tüccarın 5 liradan alması durumunda ise satışıyla aradaki farkı 16 kat yapıyor. Yani tarlada ucuza alınan bir ürün sofraya gelene kadar 16 katına ulaşıyor.
Bir tarafta 80 liradan satıldığı için birçok kişinin tüketemediği karalahana, bir tarafta ise maliyeti kurtarmadığı için tarlada çürümeye terk edilen alın teri, emek ve ekonomik kayıp.
Niğde'nin Bor ilçesi Sinandı bölgesinde 25 dönüm alanda satılamadığı için tarlada kalan ve çürümeye başlayan karalahananın üreticisi Hasan Aydın, tanesi 5 lira verdikleri için anlaşamadığını söyledi. Toplaması, nakliyesi gibi maliyetler de eklendiğinde 5 liranın kendisine fayda sağlamayacağını dile getiren Aydın, "Nakliyesini, işçiliğini kurtarmadığı için kesmedik. Ondan sonra da böyle kaldı" ifadesini kullandı.
Banka kredisi de kullandığına dikkati çeken Aydın, ürün tarlada kaldığı için nasıl ödeyeceğini kara kara düşündüğünü aktardı. Aydın, binlerce dönüm ürününün çöp olduğunu, tarladan bir liralık bile satış yapamadığını vurguladı.
NEFES
Zarflar kontrol edilince ortaya çıktı: Hepsinde Erdoğan'a 'Evet' mührü var!63 izlenme
Halk 'erken seçim' istiyor! Son ankette dikkat çeken sonuçlar28 izlenme
Sayı 700'e yükseldi! Bu kaçıncı zehirlenme!88 izlenme
Bir şuursuz hain daha ! ‘Atatürk yargılanacak, Atatürk ve Atatürkçüler yaptıklarından dolayı hesap verecek’3459 izlenme
‘Cübbeli Ahmet’ ekonominin bozukluğunu kadınlara bağladı ! 'Kadınların çalışması çok büyük fitne fesatlık'111 izlenme
Emekli Amiral Semih Çetin: Mağduriyet edebiyatı sığınacakları tek liman125 izlenme
Komisyon yazısına Ümit Özdağ'dan tepki: "AKP, 2015'ten çok daha ağır mağlubiyet yaşayacak"12 izlenme
İngiltere Başbakanı Boris Johnson, 50'ye yakın hükümet yetkilisinin istifasının ardından istifa etti.42 izlenme
Kanal yok ama çevresinde 55 milyarlık lüks konut projesi yükseliyor
Cami kürsüleri bu kafaya emanet! "CHP iktidarı 15 Temmuzcuların iktidarından farksız olur"
Örümcek ağı gibi sarmışlar: Osmangazi Köprüsü’ne milyarlık ödeme!
Yargı, Ali Erbaş için 2 yıldır harekete geçmiyor!