Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, İstanbul’un Bahçelievler ilçesindeki bir pazar yerini ziyaret etti. Baş, yurttaşlarla ve pazarcı esnafıyla sohbet ederek sorunları dinledi, politikalarını anlattı.
Gelecek dönem 6’ncı sınıfa başlayacağını söyleyen İslam isimli çocuk, babasının yanında çalıştığı tezgahtan Baş’a dert yandı.
“Ekonomi çok bozuk” diyen İslam, “Benim yaşımdaki çocuklar mahallede top oynuyorlar. Benim 4-5 günüm pazarda geçiyor. Ben burada eve ekmek parası götürüyorum. Asgari ücret 17 bin 2 lira. 2 lirasını cebine atıyorsun… Pazar kolay iş değil abi. Kilosu 10 lira tutuyor. Parası olmayana iki liraya satıyorum, mesela bedava da veriyoruz” dedi.
Bunun üzerine Baş, “Sen milletin ihtiyacını görüyorsun. Kısıtlı imkanların olmasına rağmen onlara yardım ediyorsun, destek oluyorsun ama öbür tarafta Türkiye’de adamlar milyonlarca lira kazanıyor, 3 kuruş parasını işçinin, emekçinin vermiyor. Hem senin için hem herkes için adaleti sağlamamız lazım” karşılığını verdi.
“Benim zaten kazandığım bana gelmiyor ki. Anneme, kardeşlerime geliyor. 4 kardeşiz. En küçük kardeşim de anaokuluna başlayacak” diyen İslam’a Baş da “İnşallah hepiniz okuyacaksınız. O arada biz de memleketi düzelteceğiz, mutlu yaşayacağız” dedi.
Kaynak: ANKA
Tele1
Balıkesir Ayvalık'ta 'Tek yol İslam' diye bağırarak Atatürk heykeline saldıran şahsa gerekli müdahaleyi vatandaşlar yaptı!
5 Yılda yabancıya ne kadar toprak satıldı?
Ferdi Zeyrek'in ikiz kızlarının son isteği duyanları ağlattı
Emine Bulut'un katiline verilen müebbet hapis kararına savcılıktan itiraz
KKM'ye geçene vergi istisnası yapılacak
Cengiz, gübrede tekel! 5 yılda 12 kat zam yaptı
Kurye Göçer'i hayattan koparmıştı: Oğlu beklenirken babasından haber geldi!
Kartlı harcamalar rekor kırdı! Cüzdandaki karta 50 milyar TL borç ekledik
Ünye savcısının lokanta dışında saldırıya uğradığı ve 9.5 aylık bebeğin yere düştüğü anların görüntüleri ortaya çıktı!
MHP’li vekilin de diploması sahteymiş
Aykut Erdoğdu cezaevini anlattı: "Tuvaleti taşan bir lağımın içinde kaldım"
4 metrelik Erdoğan heykeli Almanya'yı karıştırdı
Cemal Kaşıkçı krizi için uzman yorumu: Polis içeriye girerse mutlaka delil bulur
MHP'den CHP'ye geçti: Türkiye'nin kişi başına en çok borç düşen belediyesi! Gizli çalışanlar var