PKK Yürütme Komitesi Üyesi Murat Karayılan, TBMM’de kurulan barış komisyonu için İmralı çağrısı yaptı. PKK’ya yakın bir medya kuruluşuna verdiği röportajda Karayılan, komisyon kararını “olumlu ve yerinde” bir adım olarak gördüğünü belirtti.
“Çözümün adresi Meclis’tir” diyen Karayılan, “Meclis, komisyon yöntemiyle gündemine alabilir. Bunun başarılı olmasını umut ediyoruz. Yüzeysel ve taktik yaklaşımlardan uzak durmak, siyasi partilerin dar parti çıkarları yerine Türkiye’nin çıkarlarını esas alması büyük önem taşıyor” ifadelerini kullandı.
Karayılan, Abdullah Öcalan’ın çağrısının gereklerini yerine getirdiklerini savunarak, “Şimdi Türk devleti, Bahçeli’nin çağrısının gereğini yerine getirmelidir. Apo fiziki olarak özgürleşmelidir” dedi.
Taraflar arasında güven sorunu bulunduğunu öne süren Karayılan, Öcalan’ın özgürlüğünün güven ortamı yaratacağını ileri sürdü. “Apo özgürleşmeli ve yalnızca İmralı’da kalmamalı, her yere gidebilmelidir” şeklinde konuştu.
Sözcü
Meral Akşener'e soru tuzağı kuran A Haber muhabiri MEB'in kadrolu bankamatik çalışanı çıktı!60 izlenme
34 milyon kişi yardım kuyruğunda24 izlenme
Boğaz'da dev satış26 izlenme
Binali Yıldırım'ın mal varlığındaki artışı yazan gazeteci Mehmet Y.Yılmaz'a dava!390 izlenme
Ulaştırma Bakanı yeni havalimanındaki iş cinayetlerini böyle gizledi!87 izlenme
MHP Cumhur İttifakını bitirme kararı aldı!1389 izlenme
Vakıf üniversitesine ait araçta 74 kilo uyuşturucu ele geçirildi: Flaş iddia!55 izlenme
ABD ile yapılan anlaşmanın detayları… Yazarlar ve uzmanlar yorumladı180 izlenme