MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, gündeme ilişkin yaptığı değerlendirmede, DEM Parti ile tokalaşmasına dair pek çok yorum yapıldığını belirterek, o tokalaşmanın 'anlık' olduğunu kaydetti.
TV100'e açıklamalarda bulunan Bahçeli, "Cumhurbaşkanımızın Meclis’in açılışındaki konuşmasından sonra Türkiye Yüzyılı ile ilgili dilek ve temennilerinden sonra şöyle bir Genel Kurul salonuna baktım. Bizim milletvekili arkadaşlarımız ve AK Partililer alkışlıyordu ancak muhalefet bakıyordu. O esnada Türkiye adına bir adım atılması gerektiğini düşündüm ve gidip DEM Partililer ile tokalaştım. Aralarında yakınını kaybeden bir vekil de vardı, kendisine de başsağlığı diledim. Şaşırdılar" diye konuştu.
Bahçeli açıklamasında şu ifadelere yer verdi
"Biliyorsunuz tokalaşmadan sonra 'Öcalan gelsin DEM Grubu’nda konuşsun' dedim ve 'terörist elebaşı' ifadesinden 'kurucu önderlik' tanımına geçtim. A noktasından B noktasına ulaşmanın en kısa yolu bir doğru çizmektir. Eğri yolunuzu uzatır. A noktası Türkiye Cumhuriyeti ise B noktası da kurucu önderliktir. Terörü yok etmenin en hızlı yolu budur. Ülkemizin, milletimizin barış içinde güçlü olması, teröre ayrılan kaynakların refaha ve yatırıma akması önemlidir."
Bahçeli, açıklamalarının devamında terör örgütü PKK lideri Öcalan'ın, Şanlıurfa'da özel olarak dokuttuğu bir kilimi kendisine hediye ettiğini anlattı.
Bahçeli, hediyeye ilişkin şunları söyledi:
"12 Aralık 2025 tarihinde DEM Parti heyeti Meclis’te bizleri ziyaret ettiklerinde, kurucu önder Abdullah Öcalan’ın Şanlıurfa’da özel olarak dokuttuğu bir kilimi bize hediye etti. Kendisine Türk ve Kürt birliği ile kardeşliği konusundaki samimiyeti için teşekkür ediyorum. Bunu memnuniyetle karşıladım ve bizi ziyaret eden heyete şunu söyledim; “Kültürümüzde her kilimin bir ismi vardır, bu kilime de 27 Şubat 2025 Barış ve Demokrasi Kilimi adını veriyorum."
Bahçeli'nin açıklamalarının tartışıldığı programda, Öcalan'ın kendisine hediye ettiği kilimle birlikte çektirdiği fotoğraf da ekranlara getirildi.
Program konuklarında Türkgün gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Müftüoğlu, söz alarak hediye kilime ilişkin şunları söyledi:
"Şimdi, kilim nasıl dokunur? İlmik ilmik deriz değil mi? Evet. Şimdi Terörsüz Türkiye'yi nasıl hayata geçiriyorlar? Hakikaten ilmik ilmik geçiriyorlar. Yani bu yönüyle de baktığımız zaman kilimle Terörsüz Türkiye'nin birbirini örttüğünü, örtüştüğünü söylemek mümkün. Gerçekten hassas, sürekli hepimiz aynı uyarıyı yapıyoruz. Bizler gazeteciler olarak da konuşurken birtakım mesajlar verirken dahi çok daha dikkatli, ağzımızdan çıkan kelimelere dikkat ederek konuşuyoruz ki Terörsüz Türkiye'ye bir helal gelmesin. Şimdi MHP Lideri Sayın Devlet Bahçeli Terörsüz Türkiye sürecini başlattığında hiç belki de kendisiyle üslup açısından, siyasi duruş açısından uyuşmayan şeyler söylüyor diye çok eleştirildi. Ama neticede baktığımız zaman Sayın Devlet Bahçeli gerçekten bütün siyasi partilere de yol açmak açısından ilmik ilmik bunu dokuyarak bu noktalara getirmeye çalıştı. Bu da kilimin nasıl dokunduğu şekliyle de siz adeta kilim dokurcasına Terörsüz Türkiye'yi gerçekleştirmek için bu süreci dokuyorsunuz mesajını da içeriyor diye düşünüyorum."
Kaşıkçı'nın hesabını soramadı!132 izlenme
Darbe yapılan Nijer'de çalınan paraların hesabı soruluyor: "48 saat içinde ülkenin çalınan parasını izah edemezsen kurşuna dizileceksin" denince Maliye Bakanı ağlamaya başladı47 izlenme
Enes Kara’nın babası: "Evladımı ölüme sürükleyen cemaat değil, etrafındaki ateist arkadaşları oldu"59 izlenme
Mansur Yavaş, Suudi Arabistan Büyükelçiliğinin önüne Türk bayrağı ve Atatürk posterleri astırdı!57 izlenme
Ankara Emniyeti baro başkanlarının engellenmesini böyle savundu: Usule uygun!71 izlenme
Yabancı öğrencilerin Türkiye hakkında söyledikleri sosyal medya gündem oldu42 izlenme
AYM, 'Erdoğan’a hakaret' cezasını hak ihlali saydı40 izlenme
Almanya kesenin ağzını açtı: İşsizlere 2500 euro maaş verilecek!38 izlenme