23 Nisan'da Silivri açıklarında meydana gelen 6.2 büyüklüğündeki deprem İstanbul'u sokaklara dökmüştü.
Peş peşe devam eden artçılar ve son olarak Cuma günü merkez üssü Büyükçekmece olan 4.3 büyüklüğündeki artçı depremler endişeyi daha artırmıştı.
Depremin ardından sabaha kadar etkilerini takip edeceğini söyleyen Prof. Dr. Ercan, "Son olan M6,2 depremi gösterdi ki, kuzey Marmara tek parça bir kırıktan oluşmuyor. Dolayısıyla M7,5M8,0 deprem büyüklükleri bilimsel tutarsızlık içerdiği anlaşılmıştır. Son gelinen nokta 1999’dan beri vurguladığım Trakya ile İstanbul kolu olmak üzere iki depremli bir kırılma olacak. Beklenen en büyük deprem M7,0M7,2. Son deprem de kırık boyunu 28 km kısalttığına göre Trakya kolunda M6,9M7,1’e düşmüş, İstanbul kolunda ise M6,4M6,7 arası iki deprem" demişti.
Prof. Dr. Ercan ayrıca Marmara'nın büyük deprem üretecek gerginlikte olmadığını belirterek, "Marmara Denizinde Gemlik, Mudanya, Bandırma, Erdek, Biga’da büyük depremler olur mu? Jeofizik, Uzaydan konum belirleme ölçümlerini kullanarak çıkarılan Yer bükülme(deformation) haritalarına göre Marmara Denizi hem kuzey, hem de güneyde deprem oluşturacak gerginlikte değil." ifadelerini kullanmıştı.
Prof. Dr. Ercan ayrıca bu sabah yaptığı paylaşımda İstanbul'daki vatandaşlara nefes aldırdı.
"M6,2’lik depremin etkisi bitti. Doğuya doğru, İstanbul’a yürüyüş durdu" diyen Prof. Dr. Ercan, "Büyük deprem için en az 20 ile 50 yıl var" dedi.
Sözcü
Erdoğan’dan Bahçeli’ye 700 milyon TL’lik jest!128 izlenme
Sadece kadınların olduğu ankette AKP'nin oyları eridi!41 izlenme
ABD'deki Halkbank davasında flaş gelişme!94 izlenme
Ferdi Zeyrek'in bir ay önceki konuşması ortaya çıktı! "Nasip olursa bu şehirde vefat edeceğim"35 izlenme
Gündeme bomba gibi düştü: Emekliye refah payı için tarih verdi!60 izlenme
"Yol, köprü, hastane yaptık" dediler ama, dışarıdan alınan kredilerde yüzde 2 bin 56 artış!168 izlenme
Taliban Sözcüsü: "Altyapımız çöktü, Afganistan'ı yeniden imar edeceğiz, en çok Türkiye'ye ihtiyacımız var"45 izlenme
Anketlerdeki doğruluk araştırmacı olarak bilinen Bekir Ağırdır'n dikkat çeken bir yorum geldi: 6'lı masa HDP ile barışırsa oyları 55-60'a kadar çıkarabilir.37 izlenme
30 öğrenciye cinsel istismarla suçlanan öğretmen göreve mi döndü?
İmamoğlu Canan Dağdeviren'in sözlerini karşılıksız bırakmadı: 'İlham kaynağısın' diyerek paylaştı
Fatih Altaylı’dan skandal iddia! Sahte diploma veren üniversitenin sahibi hangi partide vekil?
Emekliden emekliye sitem: "Bugün emekli 7500 liraya mahkum olmuş, inşallah hepsini keser de oy vermezler"