ANKA'dan Bora Erdin'in haberine göre, vatandaşların gıda fiyat artışlarından yakınmalarının yükselmesi üzerine PTT; Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ),Tarım Kredi Kooperatifleri’nin (TKK) yanı sıra Fiskobirlik ve ÇAYKUR ürünlerini de online satış yaptığı PttAVM.com’a dahil etti. Böylece PTT, bu kooperatif ve üretici şirketlerin şubesinin bulunmadığı yerlerde internet üzerinden vatandaşa indirimli ürün satacak. Yapılan plana göre ayçiçeği yağı başta olmak üzere, zeytinyağı, şeker, bakliyat, un, tuz, salça ve bal gibi temel gıda ürünlerinde fiyatların aşağıya çekilmesi için kooperatif ürünlerine ağırlık verilecekti.
PttAVM.com üzerinden satışa çıkan Zade markalı ürünler, 20032013 yılları arasında Konya Sanayi Odası Başkanlığı yapan MÜSİAD üyesi Tahir Büyükhelvacıgil’in sahibi olduğu Helvacızade Gıda İlaç Kimya Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi tarafından Konya’nın Meram ilçesinde bulunan fabrikada üretiliyor. Şirket geçen ay Konya Ticaret Odası’na başvurarak kendi online (çevrimiçi) satış sitesini açmıştı. Şirket, ürünlerini kendisine ait zade.com.tr ve yagsepetim.com isimli internet sitesinden de satıyor.
PTTAVM 10 LİTRELİK AYÇİÇEĞİNİ 12 TL DAHA PAHALIYA SATIYOR
PTT’nin indirimli olarak sattığı ayçiçeği yağlarının üreticisi olan Helvacızade Gıda İlaç Kimya Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, aralık ayında resmi başvuru yaparak internet üzerinde kendi yağlarını satmaya başladı. Şirket www.yagsepetim.com sitesinin de sahibi ve buradan satış yapıyor. www.zade.com.tr ve yagsepetim.com isimli internet sitesindeki şirketin kendi üretimi olan 10 litrelik teneke ambalajdaki ayçiçeği yağı, 164,90 TL iken indirimli olarak 145,90TL’ye satılıyor. PTT’nin sitesinde ise aynı ürün satış fiyatı 194,90 TL görünüyor ve yüzde 9 indirim yapıldığı iddiası ile vatandaşa 176,89 TL’den satılıyor. Bu durumda bir vatandaş pttavm yerine üretici şirketin kendi sitesi üzerinden bu yağı satın alması durumunda 11 TL 99 kuruş daha karlı olacak. Bu fiyat farkı pttAVM’nin ürünü yüzde 21,24 daha pahalıya sattığı anlamına geliyor.
1 LİTRE YAĞDA VATANDAŞ 4 TL DAHA FAZLA ÖDEYECEK!
PttAVM.com üzerinden satışa çıkan ucuz ayçiçek yağı Zade markalı bir litrelik ayçiçek yağının liste fiyatı 41,90 TL ve bu fiyattan yüzde 29 indirim yapılarak vatandaşa 29,90 TL’ye satılıyor. Ancak Zade firmasının bu ürünün kendi web sitesindeki liste fiyatı 38.90 TL, ancak firma bu fiyattan indirim yaparak tüketiciye 25.90 TL’den satıyor. Bu hacimdeki yağdada vatandaş firmanın kendi sitesi yerine pttavm’den alışveriş yapması durumunda 4 TL zarar etmiş olacak.
http://www.krttv.com.tr/gundem/pttninucuzdiyesattigiyagdahapahaliciktih62707.html
Cumhuriyet tarihinde bir ilk! Kişi başı gelir ilk kez 7 yıl üst üste azaldı!57 izlenme
Milyonluk müsilaj vurgunu ortaya çıktı!54 izlenme
Bir 'etkin pişmanlık' tahliyesi daha!40 izlenme
AKP'den bir kanun teklifi daha! Vakıftan ikinci maaşın önü açıldı!93 izlenme
AKP’yi karıştıran 12.4 milyonluk arsa55 izlenme
Devlette lüks araba sevdası bitmiyor! Alımlar durmuyor, kiralanan araçlara ne kadar ödendiği bilinmiyor40 izlenme
İYİ Partili belediye meclis üyesi ve kurucu ilçe başkanı “İstanbul ittifakı” deyip istifa etti43 izlenme
Thodex operasyonunda yeni gelişme: Kritik isim Arnavutluk'ta yakalandı55 izlenme
105 kişinin hayatını kaybettiği sitede kolon kesildi iddiası: Fotoğrafları ortaya çıktı
Özgür Demirtaş son çareyi açıklayıp, sosyal medyadan çağrı yaptı
Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan'dan Silivri'de yeni beste
TBB'nin yeni başkanı Erinç Sağkan: "Bugün itibariyle hiçbir yurttaş savunmasız kalmayacak"