Rize’de Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi bünyesinde (RTEÜ) hizmet verecek olan Deney Hayvanları Uygulama ve Araştırma Merkezi açıldı.
İslampaşa Mahallesinde yapılan araştırma merkezinin açılışı Rektör Prof. Dr. Yusuf Yılmaz ve öğretim üyeleri tarafından kurdele kesilerek yapıldı.
Açılışta konuşan Rektör Yusuf Yılmaz, “Özellikle sağlık alanında hastalıkların temel mekanizmalarını anlamak, yeni sanayi araçları geliştirmek, yeni tedaviler geliştirmek veya mevcut tedavileri iyileştirmek için öncelikle deney hayvanları üzerinde çalışmalar yapıyoruz. Buradan elde ettiğimiz bilgilerden yararlanarak daha sonra insan üzerinde basamak basamak araştırmalarımıza devam edip sonuca ulaşıyoruz. Böyle güzel olanağın üniversitemize kazandırılmış olması, üniversitemizin araştırma kapasitesini ciddi oranda artıracaktır. Ortamın ne kadar steril olması ve deneyi yapmak için ne kadar üst düzey şartlar gerektiğine, bunun aslında çokta pahalı, ciddi bütçeler gerektirdiğine de burada şahit oluyoruz. Araştırma merkezimizde deney hayvanları üzerinde olan çalışmaların sonrasında da insanlar üzerinde yapacağımız araştırmalarla üniversitemiz adına inşallah yeni buluşlara imza atıyor olacağız” diye konuştu. (İHA)
KRT
Afişlere bile tahammül edemediler: Esenyurt'ta Ahmet Özer fotoğrafları söküldü15 izlenme
Meral Akşener: Cumhur ittifakının içinde yer almamız, başıma silah dayasalar mümkün değil!53 izlenme
Madenci annesi Erdoğan'a böyle isyan etti 'Oy moy yok hiç birine bundan sonra !'394 izlenme
Adana'da sokak röportajında bir kadın hükümeti eleştirince "Sen nasıl başörtülüsün?" şeklindeki tepkiye cevabı yapıştırdı: "Başörtüsünü Erdoğan sayesinde takmadım!"25 izlenme
Vatandaş, borçta sınıra dayandı11 izlenme
Başkanlık konutunun tahsisi Gökçek’in yakınlarına mı yapıldı?65 izlenme
AKP'li Ümraniye Belediyesi halkı fena kandırdı29 izlenme
MasterChef'te yüzüne kızgın yağ dökülen yarışmacı apar topar hastaneye kaldırıldı29 izlenme
Bakanlıktan Kanal İstanbul'un çevresine 'üst ölçekli şehir' planı
Türkiye virüsü konuşurken onlar sessiz sedasız koruma altındaki doğal alanları talan bölgesine dönüştürüyor!
Kılıçdaroğlu'ndan talimat: CHP'li belediyelerde tüm müzikli etkinlikler ertelendi
İmamoğlu içeride oy farkı zirvede! Erdoğan ile arasındaki fark daha da arttı