Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye-Katar Yüksek Stratejik Komite Dışişleri Bakanları Hazırlık Toplantısı’na katılmak üzere Doha’ya gitti.
Burada yapılan ortak basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çavuşoğlu’na Reuters adına konuşan Katarlı bir gazeteci, “Acaba, Türkiye’nin yaşadığı ekonomik kabusu aşması için Katar’a mali destek talep etmek için mi geldiniz?” diye sordu.
Basın toplantısını canlı yayınla veren TRT Haber, Çavuşoğlu’na sorulan soru üzerine canlı yayını kesti.
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, “Söylediklerinize tam anlamıyla katılmıyorum. Çok karanlık bir tablo çizdiniz. Kurdaki dalgalanma geçicidir, istikrara kavuşacaktır, enflasyon ve faizler konusunda uzmanlarımız çalışıyor. Türkiye ekonomisi ‘bitmiş, tükenmiş değildir’, bu doğru değil, sıkıntı kurdaki dalgalanmadır, TL’nin değer kaybı var evet, bu realitedir. Biz Katar’a herhangi spesifik olarak Türkiye’ye para göndermesi için değil, ilişkilerimizi her alanda geliştirmek için geldik. Zaten swap anlaşması da kendi aramızda var, daha önceki yıllarda bu anlaşmaya varmıştık” dedi.
Düzenlenen basın toplantısında Es-Sani, Türkiye ekonomisi ile ilgili konuştu. Katar Dışişleri Bakanı, “Türkiye’deki ekonomik durumu yakından izliyoruz. Türkiye’deki ekonomik sorunlardan ortaya çıkacak fırsatları dört gözle bekliyoruz” dedi.
Sağlık Bakanlığı o bölgedeki yeni vaka sayısını 45 olarak açıkladı, Vali ‘100’leri buldu’ dedi!
Cüneyt Özdemir 'Halkbank davasına ilişkin, Tayyip Erdoğan sanık koltuğuna oturtulacak !'
O derneğe skandal izin!
Rize kâbusu yaşıyor: Sel dağın altını oydu vadi yamacı dereye indi!
500 kişilik itfaiye kadrosuna binlerce başvuru
CHP’li vekilden Feyzioğlu’na tepki: Davetiyesini iade etti!
Filtresiz çalıştırılan santrale 3 yıl daha izin verildi!
Erdoğan yeni yasakları açıkladı, akıllara Zeki Alasya ve Metin Akpınar'ın 35 yıl önce oynadığı 'Yasaklar' oyunu geldi! 'Burdan Geçmek Yasak'
İmamoğlu için İtalya bile ayakta: Dünyanın dört bir yanında tepkiler çığ oldu