Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bugün katıldığı AKP Rize 8. Olağan Kongresi öncesinde Karadeniz sahil yolunda yaşanan görüntüler, siyaset arenasında gerilim yarattı. AK Parti bayraklarının, polis ve zabıta ekiplerinin kontrolünde asılmasına CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz sert tepki gösterdi.
Saltuk Deniz, kamu güçlerinin siyasi parti etkinliklerinde kullanılmasının kabul edilemez olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı:
“Sayın Erdoğan’ın memleketi Rize’ye geldiğinde bu tür görüntülere alışığız, ancak ilk kez gündüz vakti emniyet güçlerinin trafik önlemleri alarak ve bizzat bayrak asılmasına yardımcı olduklarını gördük. İşçilere yardım edilmesini bir kenara bırakın, o bayrakların taşınmasına bile destek verdiler.”
Saltuk Deniz, devlete ait kolluk güçlerinin tarafsızlığını yitirdiğine dikkat çekerek, şu çarpıcı sözlerle eleştirisini sürdürdü:
“Eğer bu bayraklar Türk bayrağı olsaydı veya Cumhurbaşkanı’n resmi asılsaydı eleştirmezdik. Ancak AKP’nin parti bayraklarının, Türkiye Cumhuriyeti’nin emniyet ve zabıta görevlileri tarafından asılması kabul edilemez. Bu durum, ülkede yaşanan vahim tabloyu bir kez daha gözler önüne seriyor.”
CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz, Rize’nin sadece Erdoğan’ın ya da AKP’nin memleketi olmadığını vurgulayarak sözlerine şu şekilde devam etti:
“Bu şehirde yaşayan herkesin vergileriyle maaş alan emniyet ve zabıta görevlilerinin, herhangi bir siyasi partinin etkinliğine destek vermesi yasal ve etik değildir. AKP’nin bayraklarını her yere asmak için devlet görevlilerinin mesai harcamaları kabul edilemez. Rize, sadece bir partinin şehri değildir. Rize, burada yaşayan herkesin ortak vatanıdır.”
Saltuk Deniz, devletin tarafsızlığının korunmasının demokrasinin temel taşı olduğunu ifade ederek, şu sözlerle açıklamasını noktaladı:
“Devletin kolluk kuvvetlerinin, bir siyasi partinin propagandasını yapması demokratik değerlere aykırıdır. Bu tür uygulamaları meşru görmeyi asla kabul edemeyiz. Kamu güçleri, halkın tamamına hizmet etmek için vardır, belli bir siyasi partinin hizmetinde değil.”
Sözcü
Havacılık Üniversitesi'ne Arap Dili Ve Edebiyatı Profesörü Atandı60 izlenme
Fas'taki deprem faciasının yeni görüntüleri ortaya çıktı: Saniyelerle yaşama tutundu63 izlenme
Benzine gelen zam pompaya yansıdı: "Benzine artık paramız yetmiyor"24 izlenme
Menzil'de 10 milyarlık miras kavgası! Beş kardeş birbirine girdi44 izlenme
40 milyar liralık ihtiyaç akçesi aktarıldı, açık yine de 68 milyar lira!126 izlenme
Kemal Albayrak'tan kurucusu olduğu AKP'ye sert sözler! 'Haramiler, kopuşlar olacak'44 izlenme
Siyasi lobiyi harekete geçiren iddia: Tansu Çiller seçimden aylar önce parti kurmaya hazırlanıyor54 izlenme
Sedat Peker'in hedef aldığı Aliye Uzun ile ilgili bomba 'Erdoğan' detayı!152 izlenme
Metin Özkan'ın hırsızlık yaptığıyla ilgili haberlere erişim engeli getirildi!
İstanbul’da hesaplar artık böyle geliyor! Tehlikenin farkında mısınız?
Kılıçdaroğlu ''5’li çete'' demişti... İşte 2020’de en çok iş alan 20 müteahhit
Özgür Özel Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: "Sen benim ne demek istediğimi anladın"