CHP kontenjanından RTÜK üyesi olan gazeteci Faruk Bildirici’nin üyeliğinin düşürülmesi için teklif verildi. Bildirici, RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin’in üç yerde görev yaptığının ortaya çıkmasının ardından kendisini eleştirmiş ve istifa etmeye çağırmıştı.
Bildirici kararın açıklanmasının ardından şunları söyledi; “Hukuksuzluk galip geldi. RTÜK üyeliğimi düşürme kararı verdiler. Muhalefet yapmanın bedeli üyeliğimin düşürülmesi oldu. Bu tahammülsüzlüğü, hukuksuzluğu, anti demokratik kararı yargıya götüreceğim. RTÜK üyeliğimin hukuksuz biçimde düşürülmesiyle ilgili olarak saat 16.00'da İlhan Taşçı ile birlikte RTÜK binası önünde basın toplantısı yapacağız.”
NE OLMUŞTU?
RTÜK Üst Kurulu, AKP kontenjanından seçilen başkan Ebubekir Şahin'in talimatıyla Faruk Bildirici'nin üyelikten çıkarılması için olağanüstü toplanmıştı. Üyeler, Bildirici'nin TBMM çatısı altında CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ile yaptığı basın açıklamasını gerekçe göstererek, “Tarafsızlığı zedelendiği için üyeliği düşürülmeli” görüşünü dile getirmişti.
BİLDİRİCİ NE DEMİŞTİ?
Bildirici, RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin’in TÜRKSAT ve Basın İlan Kurumu yönetim kurullarına üyeliği bulunduğunu açıklamıştı. RTÜK yasasına işaret ederek üyeliklerin ‘etik ve yasa dışı’ olduğunu ifade eden Bildirici, Şahin'in “RTÜK'teki görevlerinden çekilmiş sayılması” için TBMM ve RTÜK Başkanlığı’na dilekçe vererek, gereğinin yapılmasını talep etmişti.
CHP’NİN ÜYE SAYISI 1’E İNDİ!
CHP kontenjanından üyeliği bulunan Faruk Bildirici’nin atılmasından sonra RTÜK’te yeni üye dağılımı şöyle oluştu:
AKP: 4 üye
CHP: 1 üye
MHP: 2 üye
HDP: 1 üye
https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/sondakikartukfarukbildiriciyiuyeliktancikardi5422930/
Eğitimde son durum: İngilizce'den 'Cumaya gitmiyor' diye zayıf alan öğrenci, 'Ayetel Kürsi'yle kurtuldu!379 izlenme
AKP'li büyükşehir belediyesi halkı kandırdı: Bazı vatandaşların arsalarını ’Yeşil alan yapacağız’ diyerek istimlak etti!51 izlenme
Epilepsi hastası babanın dramı: "Evimin doğru dürüst yolu yok. İnşaatlarda çalışıyorum. Evimde ne elektrik ne un ne şeker ne de çay var. Çok daraldım. Eşimin, çocuklarımın yanında utanıyorum"45 izlenme
Ankara’da Sahte pankart krizi: Mansur Yavaş cephesinden çok sert açıklama geldi45 izlenme
Ali Kıdık, İYİ Parti'den istifa etti: "Muhalefete muhalefet eden konumuna gelmiştir"52 izlenme
TOKİ Antalya’da dere yatağına 4500 konut yapıyor24 izlenme
Erdoğan'ın koruma filosu israfı! '4 skorsky, 4 helikopter, 2 hücum botu, 1 savaş gemisi, yüzlerce polis ve asker!'61 izlenme
AKP'li Kadak'tan tepkilerin ardından ilginç savunma!103 izlenme