Anasayfa1
24 Ekim 2025 ( 9 izlenme )
Reklamlar

Sağanağın vurduğu İzmir'de sokaklar göle döndü! Foça'da sel felaketi


İzmir'de etkili olan kuvvetli sağanağın ardından Foça'da sel felaketi yaşandı. Felakette 1 yurttaşın kaybolduğu ve arama çalışmalarının sürdüğü öğrenildi. İzmir Valisi Süleyman Elban, kaybolan vatandaşa ilişkin "Arkadaşlarımız aracı 1.5 kilometre aşağıda bulup çıkardılar. Maalesef aracın içinde vatandaşımız yoktu" açıklamasını yaptı. 70 yaşında olduğu tespit edilen yurttaşı bulmak için çalışmalar sürüyor.



İzmir'de etkili olan kuvvetli sağanak yağışın ardından Foça'da sel felaketi yaşandı. Sel sırasında bir yurttaşın kaybolduğu öğrenildi. 70 yaşında olduğu tespit edilen yurttaşı bulmak için arama çalışmaları sürüyor.

CADDE VE SOKAKLAR GÖLE DÖNDÜ

İzmir genelinde etkili olan sağanak, hayatı olumsuz etkiledi. Bazı cadde ve sokaklar göle döndü. Yurttaşlar sağanakla ilgili “Yıllardır böylesini görmedik” yorumları yaptı.

Sağanak nedeniyle kentteki bazı dereler taşarken; bölge halkı, su baskınlarına karşı teyakkuza geçti. Esnaf iş yerlerine, vatandaşlar ise evlerine su girmemesi için ellerinde fırçalarla önlem almaya çalıştı.

Sağanak yağış Karaburun ve Aliağa'da da etkili oldu. Meteoroloji 2’nci Bölge Müdürlüğü verilerine göre Karaburun'a 50, Aliağa'ya ise 35 kilogramın üzerinde yağış düştü.

METREKAREYE 155.4 KİLOGRAM YAĞIŞ DÜŞTÜ

AFAD Başkanı Ali Hamza Pehlivan, öğle saatlerinde etkisini gösteren yağmurda yaklaşık 1,5 saat içinde metrekareye 144 kilogram, 12 saat ortalamasına göre ise metrekareye yaklaşık 155,4 kilogram yağış düştüğünü kaydetti.

207 İHBAR YAPILDI

Yağışın ardından 112 Acil Çağrı Merkezi'ne sel ve buna bağlı su baskını ve mahsur kalma konusunda 207 ihbar geldiğini bildiren Pehlivan, bu ihbarlara, AFAD, Karayolları Genel Müdürlüğü, Devlet Su İşleri, emniyet, jandarma, belediye, itfaiye ve İl Sağlık Müdürlüğü ekiplerinin müdahale ettiğini söyledi.

Pehlivan, AFAD olarak İzmir Valiliği koordinasyonunda tüm gelişmeleri yakından takip ettiklerini aktararak, şöyle devam etti:

"Toplamda 666 personel görev yaptı. 277 araç da bu süreçte görev aldı. Hala görevlerini sürdürüyorlar. Özellikle bir vatandaşımızın şu anda bulunduğumuz Fevzi Çakmak Mahallesi, Bucak mevkisindeki Bucak Deresi'ne araçla birlikte kapılmış olduğu ihbarı gelmesine istinaden ilk andan itibaren öncelikle İzmir'de bulunan dalgıç ekiplerimiz arama kurtarma faaliyetlerine behemahal başladılar. Aracın sürüklendiği bilgisi alındığı andan itibaren olay yerine intikal etmek suretiyle araca ulaştılar. Maalesef 70 yaşında olduğunu tespit ettiğimiz vatandaşımıza, bir amcamıza henüz ulaşamadık. Bu anlamda çevre illerden de takviye ettiğimiz hem AFAD'ın hem emniyetin, jandarmanın ve sahil güvenliğin dalgıç ekipleri arama kurtarma çalışmalarını devam ettirdiler. Bu saat itibarıyla da kıyı araması dediğimiz yöntemle aramaları sürdürüyorlar. Ancak henüz vatandaşımıza ulaşamadık ama günün ağarmasıyla birlikte bu dere boyunca arama tarama çalışmalarımızı yoğun bir şekilde sürdüreceğiz."

İZMİR VALİSİNDEN AÇIKLAMA

İzmir Valisi Süleyman Elban da sel felaketine ilişkin açıklama yaptı. Elban açıklamasında şunları söyledi:

"Arkadaşlarımız aracı 1.5 kilometre aşağıda bulup çıkardılar. Maalesef aracın içinde vatandaşımız yoktu. O saatten bu yana 19 balık adamımız su içerisinde. Dışarıdan da kara ekiplerimiz arama tarama faaliyetlerine devam ediyor. En son kendisine ait cüzdan da bulundu. Arama çalışmalarımız devam ediyor. Kaybolan vatandaşımızın bulunması ile ilgili çalışmalarımız sabaha kadar devam edecek. Sabah itibarıyla ekibimize 12 balık adamımız daha katılacak. Dolayısıyla inşallah sabaha kadar buluruz. Bulamazsak, sabah ekibimiz biraz daha güçlenecek ve yoğun bir şekilde arama tarama faaliyetlerine devam edeceğiz."

TELE1

Kaynak: AA/DHA

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Türkiye’nin dev holdingi iflasın eşiğinde İmamoğlu talimatı verdi! Sel mağdurlarına büyük yardım geliyor! Yandaşa yine koruma kalkanı! Garanti ödemesinin ertelenmesi AKP eliyle reddedildi! Kartalkaya'da facia gecesini anlattı: Yangından 11 kişiyi sağ çıkardı!