Samsun İl Sağlık Müdürlüğü’nün şehirdeki hastanelere gönderdiği yazı, Sağlık Bakanlığı’nın hastanelere “tarama amaçlı test yapmayın” diye yazı gönderdiğini ortaya çıkardı.
Samsun İl Sağlık Müdürlüğü, şehirdeki sağlık kuruluşlarına bugün bir yazı göndererek, tarama amaçlı test yapılmaması gerektiği uyarısında bulundu. İl Müdürlüğü’nün yazısında, Sağlık Bakanlığının 29 Haziran 2020 tarihli bir yazısına gönderme yapılarak, “tarama amaçlı gereksiz test yapılmasının uygun olmadığı” belirtiliyor.
İlçe Sağlık Müdürlüğü, Toplum Sağlığı Merkezleri, Sağlık Bakanlığına bağlı hastaneler, On Dokuz Mayıs Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi ve özel hastanelere gönderilen yazı ile “tarama amaçlı gereksiz test yapılmasının uygun olmadığı” bildirildi.
Söz konusu yazıda Sağlık Bakanlığı’nın 29 Haziran’da kurumlara yazı gönderdiği hatırlatılarak “çeşitli illerde bulunan kamu kurum ve kuruluşları ile askeri birlik, meslek birlikleri, federasyon, sendika vb. kurum ve kuruluşların Covid19 testlerinin yapılmasını talep ettikleri” bilgisi yer aldı. Yine Bakanlığın 29 Haziran’daki yazısı referans gösterilerek, COVID19 test taleplerinin Bakanlığın COVID19 tanı algoritmasına göre değerlendirilmesi gerektiği ve COVID19 tanı algoritma rehberinde belirtilen şikayet ve hastalık belirtileri olmayan kişilere, tarama amaçlı gereksiz test yapılmasının uygun olmadığı da bildirildi.
Yazıda, Samsun’da bulunan hastaneler, İlçe Sağlık Müdürlükleri ve Toplum Sağlığı Merkezleri tarafından yapılan çalışmalarda bu uyarıların göz önünde bulundurulması gerektiği ifade ediliyor. Söz konusu uygulamanın Bakanlık tarafından TÜİK ile birlikte yapıldığı söylenen filyasyon çalışmalarını etkileyip etkilemeyeceği ise bilinmiyor.
NE OLMUŞTU?
Sağlık Bakanlığı hekimlerin COVID19 testi istediği sağlık sistemini aniden değiştirmiş, artık COVID19 temaslı olduğu bilinen kişilere test yapılmayacağı bildirilmişti. Yeni uygulamada temas hikayesi olan yada semptom göstermeyen hastalara test yapılmayacağı gibi, test istemi de sadece başhekimliklerin yetkilendirdiği hekimler tarafından eimza ile istenebiliyor. Söz konusu uygulama ise meslek örgütleri tarafından vaka sayılarını düşük göstermek yönünde bir uygulama olduğu konusunda eleştirilmişti.
http://www.krttv.com.tr/gundem/saglikbakanligindanhastanelereskandaluyarih39297.html
Torba yasada dikkat çeken akaryakıt detayı! Benzin ve motorine ÖTV zammı geliyor36 izlenme
Ünlü komedyen Gökhan Ünver’e şok üstüne şok! Kara haberi Emre Kınay verdi37 izlenme
Mahfi Eğilmez Türk Milletine kara haberi verdi29 izlenme
Bahçeli, Akbelen'deki eylemcilere verdi veriştirdi: Her türlü alçaklığa kalkışacakları açık.40 izlenme
TRT; dizilere, programlara ödediği ücreti 'gizli' tuttu!43 izlenme
İşte iktidarın sicili bozuk bağış kampanyaları! Daha öncede benzer söylemlerle milyonlar toplanmıştı131 izlenme
Kim bu magandalar? Tamirciden otomobilini almak isteyen vatandaşın üzerine araba sürüp tekme tokat dövdüler!42 izlenme
AKP'li bakan İBB'nin elindeki tarihi mirasa çöktü15 izlenme
İsmail Dükel’e 1 yıl 15 gün, Müyesser Yıldız’a 2 yıl 6 ay hapis cezası verildi!
Avcılar'da bir Anadolu Lisesi'ne 19 Mayıs'ta asılan Erdoğan posteri, öğrencilerden tepki gelince indirildi
AKP'den devralınmıştı! İlçenin nüfusu 4 bin, borcu 29 milyon!
CHP'li belediyelere hizmet ambargosu: O bakanlık liste başı