AKP’li Şamil Tayyar, aralarında ünlü spikerlerin de bulunduğu kişilere yönelik yürütülen uyuşturucu operasyonu hakkında bir kez daha açıklama yaptı. Tayyar, operasyon kapsamında Mehmet Akif Ersoy’un da tutuklandığını belirterek, dosyaya dair değerlendirmelerini kamuoyuyla paylaştı.
Tayyar, daha önce katıldığı bir televizyon programında dosyada Mehmet Akif Ersoy’dan daha ağır iddialarla anılan bir kişi bulunduğunu öne sürmüş, ancak isim vermemişti. Bu kişi hakkında herhangi bir işlem yapılmadığına dikkat çeken Tayyar, söz konusu ismin tanınan biri olduğunu söylemiş ve işlem yapılmaması halinde sürecin “siyasi operasyon” tartışmalarına yol açabileceğini ifade etmişti.
Kendisine bu isimle ilgili çok sayıda soru yöneltildiğini belirten Tayyar, yanıtın "Cevabı gizli tanık ifadesinde var" sözleriyle dosyadaki gizli tanık anlatımında bulunduğunu belirtmişti.
Tayyar, son paylaşımında iddialarını genişleterek dosya incelemesi sonrası bağlantıları birleştirdiklerinde uyuşturucu kullanımının “keyif” sınırını aştığını savundu. Tayyar’ın açıklaması şöyle:
"Mehmet Akif Ersoy eksenindeki uyuşturucu soruşturmasında masumiyet karinesi ve aile hukukunu gözeterek dosyanın içeriğine girmiyoruz. Ancak. Özel hayat diyerek kenarından dolaştığımız dosyayı detaylı inceleyip bağlantıları birleştirdiğimizde sapkın ilişkiler ve uyuşturucu kullanımının, ‘keyif’ boyutunu aştığı görülüyor.
Devlet, siyaset, ticaret ve yargı dünyasını etkileyerek haksız kazanç temin ettikleri, yargı, bürokrasi ve medyada kadrolaştıkları anlaşılıyor.
Önemli kamu kurumundaki başkan yardımcısı, sevgilisini kuruma aldırıyor.
Bir başkası, TV sunucusu sevgilisine bir kamu kurumundan sembolik rakamla ev kiralıyor.
Üst düzey medya yöneticisi, yargıdaki işleri için yanına bu sunuculardan birini alarak hakim ve savcıları ziyaret ediyor.
Bir diğeri, alem esnasında önemli devlet yöneticilerini görüntülü arayarak yanındaki kadınlara güç gösterisi yapıyor.
Üzülerek ifade ediyorum, kimileri külliye programına ödül olarak yazılıyor.
Bu ilişkilere göre ekranlar paylaştırılıyor, konuklar belirleniyor, politikalar şekillendiriliyor.
Gözaltındaki varlıklı isimlerle ekipteki hukukçular üzerinden bağlantı kurularak milyon dolarlık anlaşmalar yapılıyor.
Hem yerel hem merkezi iktidarla eş zamanlı flört ediliyor. Farklı siyasi eğilimleri temsil etseler de yukarıdaki sebeplerde birleşiliyor.
Velhasıl. Mevzunun yargı boyutu bir yana, siyaset kurumunun çok yönlü arınma sürecini başlatması konusundaki ısrarımız bundandır. Zira, çürüme lokal değil tüm bünyeyi tehdit ediyor."
Uğur Dündar'dan 'Kur'an'la haşır neşir ol' diyen kadına müthiş kapak !2434 izlenme
AKP'liler İmamoğlu yüzünden birbirine girdi572 izlenme
İşsizlik: Dünyada düşüyor Türkiye’de ise artıyor!124 izlenme
İcra dosyaları 25 milyona dayandı14 izlenme
Ülkü Ocakları'nın eski başkanı Atila Kaya'dan Sinan Oğan'a kurşun gibi sözler52 izlenme
Bakan açıkladı: Osmangazi’den ihlalli geçişte 4 kat faiz alınacak!99 izlenme
AKP’nin seçim hamlesinde büyük usulsüzlük!179 izlenme
TTB'den, vaka sayılarının artması üzerine AKP'ye sert tepki! "Toplum olarak ödüyoruz"101 izlenme