Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın yapım maliyetini 801 milyon dolar olarak açıkladığı Ankapark için Savcılık harekete geçti.
Uzun süredir atıl olan, her geçen gün milyonlarca lira kamu zararı artan ve Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin devralmak için hukuk mücadelesini sürdürdüğü Ankapark’ın mal alımı ihaleleri hakkındaki soruşturma nedeniyle Savcılık, belediyeden bilgi talebinde bulundu.
801 milyon dolar verilerek yapılan ve kısa sürede kapanan Ankapark’ta her geçen gün hırsızlık olayları ve kamu zararı yaşanırken, Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan soruşturma için ilk adım geldi.
50 bin TL teminatla Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne devri için tedbir kararı alınan parka yapılan mal alım ihaleleri hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne Gökçek döneminin yöneticileri hakkında bilgi ve belge talebinde bulundu.
Ankara Büyükşehir Belediyesi kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Gökçek dönemi hakkında “suç işlemek için teşekkül kurmak” suçu işlendiği iddiasıyla şimdiye kadar verilen yolsuzluk dosyalarının bir kısmının birleştirilerek çatı iddianamesi düzenlenmesi için Cumhuriyet Başsavcılığına başvurulacağı öğrenildi.
https://www.cumhuriyet.com.tr/haber/savcilikhareketegectimelihgokcekeankaparksoku1863740
Erdoğan Almanya’da yine mizah konusu 'Teletabiler'le mutluluk saçıyor !'1937 izlenme
Saray'dan 6 ayda 39 'acele kamulaştırma': İstisna genel uygulamaya dönüştü!56 izlenme
Özgür Özel Çatalca'dan sslendi: "Biz arkadaşlarımıza güveniyoruz, Ekrem Başkana kefiliz. Biz canlı yayın istiyoruz. Savcısına güvenen karşımıza çıksın, görelim!"37 izlenme
Ünlü isimlerden 'döviz kuru' tepkileri: 'Bilerek yapılıyor'73 izlenme
Erdoğan’ın korumaları ABD'de gazetecilere saldırdı ! İşte o anlar...618 izlenme
Şehir hastaneleri aşı parasını da yerli ilaç parasını da yuttu!80 izlenme
Özgür Özel’den İspanya’da ’19 Mart’ vurgusu: "Geleceğin cumhurbaşkanına darbe yapıldı"32 izlenme
Özgür Özel, CHP Genel Başkanlığı’na adaylığı açıkladı51 izlenme
CHP'li Deniz Yavuzyılmaz'dan Bakan Uraloğlu'nu köşeye sıkıştıracak yeni Libya uçağı sorusu! "Libya uçağını İsrail mi düşürdü?"
Mayıs enflasyonu yarın açıklanacak: İşte emekli ve memur zamları için masadaki ihtimaller
Kod-29 kıyımı: 2020’de 177 bin işçi kovuldu!
Ekonomist Evren Devrim Zelyut: "Esas büyük tehlike, emeklilerimizin bu maaşı alamayacak olması"