Sayıştay 2018 yılı raporunda, “Bursa Teknik Üniversitesi bünyesinde açılan, İletişim Fakültesi ile Denizcilik Fakültesi’nin öğrencisinin bulunmadığı, söz konusu birimlerin mevzuata uygun olarak çalıştırılamadığı” görüşüne yer verdi.
Raporun devamında, “Yukarıda da belirtildiği üzere, İletişim Fakültesi ile Denizcilik Fakültesinin kurulduğu 2010 yılından (21.07.2010 tarih ve 27648 sayılı Resmi Gazete/6005 sayılı Kanun) bu yana öğrencisi olmamış ve fiilen eğitime başlayamamıştır. İhtiyaçlar gözetilmeden fakülte açılması, fiilen atıl duruma gelen fakültelerin kapatılmaması ve cari giderlerinin ödenmesine devam edilmesinin, kamu kaynaklarının ekonomik ve verimli kullanılmamasına ve dolayısıyla kamu zararına yol açmakta olduğu değerlendirilmiştir” denildi.
Kamu idaresi, öğrencisi olmayan iki fakültenin 2015'te kapatılması için teklif sunduklarını ancak YÖK tarafından reddedildiğini belirterek, “Bulguda adı geçen iki fakültenin Teknik Üniversite konseptine uygun olmadığı paydaşlara iletilmiş olup, üniversitenin 20182033 yılları arası Gelişim Planı'nda yer verilmediği, ancak Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından üniversitenin görüşü alınmadan bu fakültelerle ilgili öğretim elemanı yetiştirme, yurtdışına araştırma görevlisi gönderilmesi ve öncelikli alanlar kapsamında öğretim elemanı tahsis edildiği, iki fakültenin kapatılmasına ilişkin Üniversite tarafından 2015 ve 2017 yıllarında Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’na sunulan tekliflerin reddedildiği ve yine 26/12/2018 tarihinde Yükseköğretim Kurulu Eğitim Öğretim Komisyonuna sunulan önerilerin uygun bulunmadığı bildirilmiştir” ifadelerine yer verdi.
Yerin 140 metre altına kendilerini kapatan maden işçileri kazandı!145 izlenme
Selçuki son araştırma anketini paylaştı: AKP'deki erime Erdoğan'ı düşündürüyor...61 izlenme
Rusya: Fransa'nın Ukrayna'ya SCALP füzeleri tedarik etme kararı, çatışmayı tırmandırmaya yönelik bir adım31 izlenme
Seçimden 3 gün önce iptal edilen ihale 24 cana mal oldu!152 izlenme
Neslican Tay, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti82 izlenme
Erdoğan’dan kaybedilen büyükşehirler için ‘topal ördek’ hamlesi!134 izlenme
Giresun’da yaşanan selde şehit sayısı 2’ye vefat eden kişi sayısı ise 6’ya yükseldi117 izlenme
Özgür Özel'den Fahrettin Altun'a: Evine 5 maaş girmeye devam edecek mi sanıyorsun?177 izlenme
Skandalı Yılmaz Özdil anlattı: "AKP döneminden kalan idareciler, İBB'de çalışan CHP'lilere kan kusturuyorlar!"
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yıl sonunda asgari ücretlilere gerekeni fazlasıyla yapacağız!
13 yaşındaki hentbol oyuncusu Merve, sosyal medyanın gündeminde 'Sen kızsın, şort giyemezsin dediler!'
İzmir Büyükşehir Belediyesi soruşturmasında 30 tahliye